Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


INTERNETO RYŠYS
„Facebook Inc.“ kartu su partnerėmis nuties povandeninį interneto kabelį Afrikai
BNS
Pixabay

Tarptautinių socialinių tinklų milžinė „Facebook Inc.“ kartu su partnerėmis – didžiosiomis pasaulio telekomunikacijų bendrovėmis, įskaitant „China Mobile“, ketina nutiesti povandeninį kabelį, kad Afrikos šalys galėtų naudotis spartesniu ir patikimesniu internetu.

Projekto sąmata preliminariai vertinama apie 1 mlrd. JAV dolerių, praneša agentūra „Bloomberg“, cituodama informuotus šaltinius.

37 tūkst. kilometrų ilgio kabelis „2Africa“ sujungtų Europą su Artimaisiais Rytais ir 16 Afrikos valstybių. Tikimasi, kad „2Africa“ pradės veikti iki 2024 metų, o jo pralaidumas bus didesnis už bendrą visų dabar į Afriką nutiestų povandeninių kabelių, teigiama „Facebook Inc.“ pranešime.

Į šį projektą įsitraukia dvi didžiausios Afrikoje bevielio ryšio operatorės – „MTN Group“ ir „Telecom Egypt“, taip pat šiame žemyne aktyviai veikiančios Jungtinės Karalystės „Vodafone Group“ ir Prancūzijos „Orange“. Kabelį pasirengęs nutiesti Suomijos „Nokia Oyj“ padalinys „Alcatel Submarine Networks“.

Pastarojo duomenimis, „2Africa“ savo ilgiu pasaulyje nusileis tik 33 šalis jungiančiam „Sea-Me-We 3“ kabeliui, kurio ilgis – 39 tūkst. kilometrų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 05 19 13:13
Spausdinti