Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


INVESTICIJOS REGIONUOSE
„Baltic Comri Technologies“ Klaipėdos LEZ investuos 1 mln. eurų
BNS
Unsplash

Lietuvos ir Danijos kapitalo elektros įrangos gamintoja „Baltic Comri Technologies“ (BCT) keliasi į Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ), kur į naują gamybinį pastatą investuos 1 mln. eurų.

Klaipėdos LEZ vadovas Eimantas Kiudulas sako, kad BCT investicija taps signalu rinkai apie Lietuvos ir pajūrio regiono privalumus pasaulyje keičiantis tiekimo grandinėms.

„Vakarų kompanijos jau kurį laiką svarstė grąžinti gamybą arčiau namų, o tokiems verslams Lietuva yra bene optimaliausias taškas tiek dėl geografinės padėties, tiek ir dėl talentų, infrastruktūros ir kultūrinių panašumų“, – pranešime sakė E. Kiudulas. 

Klaipėdos LEZ atstovai BNS informavo, kad BCT kartu tampa Klaipėdos LEZ nare.

Įmonė LEZ įsigijo 0,5 ha sklypą, kuriame šiemet planuoja pradėti 1900 kv. metrų ploto gamybos  pastato su administracijos patalpomis statybas. Į naująjį pastatą BCT ketina persikelti pirmojoje 2021 metų pusėje.

Statybų projektą valdys ir koordinuos antrinė Klaipėdos LEZ bendrovė – „LEZ projektų valdymas“.

Didžiąją dalį BCT produkcijos sudaro laidų rinkiniai, elektros komponentai, valdymo spintos ir individualūs sprendimai.

Bendrovė bendradarbiauja tiek su užsienio, tiek su Lietuvos įmonėmis – tarp jos klientų yra lazerių gamintoja „Light Conversion“, pramonės automatizavimo sprendimų kompanija „Elinta“.

„Sodros“ duomenimis, šiuo metu BCT dirba 88 darbuotojai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 07 21 15:12
Spausdinti