Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


AVIACIJA
„Air Baltic“ atleis beveik pusę darbuotojų, tikimasi, kad laikinai
BNS
Pixabay

Skrydžius dėl koronaviruso pandemijos sustabdžiusi Latvijos nacionalinė aviakompanija „Air Baltic“ ketina laikinai atleisti apie 700, arba bemaž 40 proc., darbuotojų.

Apie tokius planus pranešęs „Air Baltic“ Martinas Gaussas pabrėžė, jog šių darbuotojų paslaugų bus atsisakyta laikinai – bendrovei atnaujinus įprastinę veiklą jie bus vėl įdarbinti.

„Valstybinė užimtumo agentūra ir profesinė sąjunga apie planuojamus atleidimus įspėtos. Laikini atleidimai planuojami įvairiais būdais – neapmokamos atostogos, darbo sutarčių nutraukimas su išeitine išmoka už vieną ar du mėnesius“, – sakė M. Gaussas.

Jis pripažino, jog susitarimas su profesine sąjunga dėl masinio darbuotojų atleidimo kol kas nepasiektas.

„Tikslas – sumažinti darbuotojų skaičių iki 1000, kad „Air Baltic“ galėtų funkcionuoti ir atnaujinti įprastinę veiklą iškart, kai tik ji taps įmanoma. Esame priversti atleisti dalį darbuotojų, nes kitaip labai greitai neteksime daug pinigų“, – teigė oro bendrovės vadovas.

Visus skrydžius iš Baltijos šalių nuo kovo 17-osios laikinai sustabdžiusi „Air Baltic“ pastarosiomis savaitėmis iš Rygos vykdė tik užsakomuosius repatriacijos reisus.

Latvijos valstybė valdo 80,05 proc. „Air Baltic“ akcijų, o likusios akcijos priklauso Danijos investuotojo Larso Thueseno įmonei „Aircraft Leasing 1“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 30 12:15
Spausdinti