Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


JAV DEMOKRATAI
Pasaulis pagal Warren
The Economist
Scanpix
Naujų svajonių laikas.

Elizabeth Warren turi daug planų ir jie suteiktų JAV kapitalizmui naują formą – į gera ir į bloga

1936 m. Franklinas Delano Rooseveltas apie didžiąsias jo perrinkimo nenorinčias įmones sakė: „Jos vieningai manęs nekenčia – tegul nekenčia, aš neprieštarauju.“ Demokratų nominacijos kitų metų prezidento rinkimuose siekianti E. Warren mano panašiai. Žiniose išgirdusi apie didelių įmonių vadovų nerimą, kad ji gali tapti prezidente, politikė tviteryje parašė: „Aš – Elizabeth Warren ir man ši žinia patinka.“

Masačusetsui atstovaujanti senatorė E. Warren, anksčiau dėsčiusi Harvarde, pirminių demokratų partijos rinkimų rinkėjams siūlo užmojais F. D. Roosevelto „Naujajam kursui“ nenusileidžiantį paketą – iš pagrindų pertvarkyti JAV kapitalizmą. Jis vertinamas palankiai.

Spalio 23 d. „The Economist“ išvedė nuomonių apklausų vidurkį, ir tuo metu Joe Bidenas, surinkęs 25 proc., tik nesmarkiai pirmavo prieš E. Warren, kurią palaiko 24 proc. (žr. 1 grafiką). Lažybų punktuose politikė – aiški favoritė, o jos šansai gauti nominaciją vertinami beveik 50 proc. Lyginama su dabartiniu prezidentu, apklausose ji pirmauja prieš Donaldą Trumpą.

2019 12 13 09:10
Spausdinti