Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


LEDO RITULIO ČEMPIONATAS
„Škodos“ kirtis A. Lukašenkai: nerems Pasaulio ledo ritulio čempionato Baltarusijoje
BNS

Čekijos automobilių gamintoja „Škoda“ įspėjo, kad atsisakys remti šių metų Pasaulio ledo ritulio čempionatą, jei Baltarusija bus viena iš jo organizatorių. 

„Mes gerbiame ir propaguojame žmogaus teises. Todėl „Škoda“ atsisakys remti 2021 metų Pasaulio ledo ritulio čempionatą, jei bus patvirtinta, kad Baltarusija bus šio renginio organizatorė“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė bendrovė.

„Škoda“ pažymėjo, kad jau 28 metus yra Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) rengiamų pasaulio čempionatų partnerė.  

Kosmetikos vyrams prekės ženklas „Nivea MEN“ penktadienį taip pat paskelbė, kad nerems čempionato, jei jis vyks Minske. 

IIHF prezidentas Rene Faselis per susitikimą su Aliaksandru Lukašenka sausio 11 dieną pasiskundė, kad federacija susilaukia spaudimo dėl problemų Baltarusijoje.

A. Lukašenka pareiškė, kad jo šalis yra pasirengusi surengti čempionatą be Latvijos ir kad jis „bus geriausias istorijoje“. Autoritariškasis lyderis pažadėjo, kad į Baltarusija atvykstantiems žmonėms nekils jokio pavojaus. 

Baltarusiją nuo rugpjūčio 9 dienos krečia masiniai protestai dėl prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

S. Cichanouskajos atstovai yra nurodę, kad naujas ES sankcijų Minsko režimo paketas bus aptartas Briuselyje 2021 metų pradžioje.

Vienas iš klausimų, kuriuos inicijuoja Baltarusijos opozicija, yra pasaulio ledo ritulio čempionato perkėlimas iš Minsko. Planuota, kad jis vyks Latvijoje ir Baltarusijoje gegužės 21–birželio 6 dienomis. Galutinis sprendimas dėl turnyro vietos kol kas nepriimtas. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 16 16:27
Spausdinti