PRENUMERATA KONTAKTAI

Notice: Trying to get property of non-object in /home/alfa/subdomains/iq/sarasas.php on line 159
Žyma: maistas
Nuo:1 iki 25
Viso:30
Kiek:25
KiekReal:25

Kalorijos mirtis: kodėl skaičiuoti cal nėra prasmės
2019-09-05 13:09
IQ Life
Daugiau nei šimtmetį skaičiuodami kalorijas bandėme atsijoti maistą, nuo kurio auga antsvoris. Peteris Wilsonas tvirtina, kad metas palaidoti šį labiausiai klaidinantį matavimo vienetą.

Maistas pergalėms: ką į Kiniją vežasi krepšinio rinktinės šefas?
2019-08-29 12:55
Rasa Pangonytė
Meilė maistui Svajūnui Jarmalai padėjo pasirinkti profesiją, o domėjimasis sportu leidžia pabėgti nuo kasdienės rutinos restorane. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės virtuvės šefas Rasai Pangonytei pasakoja, kiek mityba lemia sėkmę aikštelėje.

Vis daugiau pasaulio gyventojų valgo mėsą ir tai duoda netikėtos naudos
2019-06-28 02:44
The Economist
Padidėjęs mėsos ir kitų gyvūninių produktų vartojimas yra bloga žinia aplinkai, bet gera – daugybei žmonių.

Jei pyragas neiškyla: atradimai romų virtuvėje
2019-04-05 10:33
Rasa Pangonytė
Nors Lietuvoje nuolat gyvena apie 2000 romų, iki šiol apie jų kultūrą ir tradicijas žinome mažai. Rasa Pangonytė kviečia atidžiau patyrinėti šios tautos virtuvę.

Rutina lėkštėje: kodėl kasryt valgome tą patį?
2019-03-28 10:49
IQ Life
Kiekviena šalis turi savo pusryčius. Tačiau, kaip pastebi Josie Delap, pastaruoju metu pirmasis dienos valgis ima nebepaisyti valstybių sienų.

Kaip vištiena turtingajame pasaulyje tapo populiariausia mėsa
2019-03-15 13:29
The Economist
Iš 30 mlrd. ūkiuose auginamų gyvulių ir paukščių šiandien 23 mlrd. – vištos

Nuginkluojantys svetingumu: žvilgsnis į karaimų virtuvę
2018-10-17 10:39
Rasa Pangonytė
Karaimai – Trakai – kibinai. Tokia seka rikiuojasi galvoje išgirdus šios tautos vardą. Iš tiesų pusmėnulio formos pyragėliai su mėsa – tik mažytė gausaus karaimų kulinarijos paveldo dalis. Rasa Pangonytė žvelgia į kasdienį bei šventinį šios daugiau nei 600 metų kartu gyvenančios tautos stalą.

Moderni mažos agrarinės valstybės pramonė
2018-05-27 12:05
Ugnė Marija ANDRIJAUSKAITĖ
XX a. pradžioje besikurianti Lietuvos valstybė buvo likusi industrializuotos ir urbanizuotos Europos pašonėje – 1923 m. surašymo duomenimis, kaimuose gyveno daugiau nei 84 proc. šalies gyventojų, o apie 79 proc. dirbančių žmonių plušėjo žemės ūkyje

Antibiotikai maiste – nepagrįstos baimės
2018-05-14 13:50
Vėjūnė Kairytė
Maisto pramonėje gajus mitas, kad visi produktai yra prisotinti antibiotikų. Pakalbinus pirkėjus išgirsi įvairiausių versijų, kaip antimikrobinės medžiagos patenka ant mūsų stalo. Šia tema kiekvienas pasakojimas lenkia vienas kitą savo išradingumu ir fantazija.

Primirštas pupelių vaidmuo
2018-04-25 10:01
Rasa Pangonytė
Žinome pasakų apie dangų remiančias, iš juoko plyštančias, lyg mergelės gražias pupeles, tačiau jų valgome gana retai. Apie šias skanias ir vertingas daržoves bei jų vietą ne tik pasakų, bet ir receptų knygose primena Rasa Pangonytė.

Siūlymas Seime: žymėti nuo originalo besiskiriančius importuojamus produktus
2018-03-21 09:47
BNS
Seimas siūlo įpareigoti gamintojus ir platintojus ženklinti į Lietuvą įvežamus maisto produktus ir kitus gaminius, jeigu jų sudėtis skiriasi nuo originalių tokių pat produktų kitose šalyse.

Kiek dar plėsis prekybos tinklai?
2017-12-28 16:44
BNS
Prekybos tinklai į parduotuvių atnaujinimą ir plėtrą šiais metais sudėjo daugiau nei 48 mln. eurų. Ko tikėtis kitais metais?

Toliau nuo kranto
2017-11-04 19:51
Vincentas Krupas
Nepagalvokit, kad vėlyvas amžius taip trinktelėjo, jog gero valgio reporteris išplaukė į jūrą žuvų. Pamatysit – priešingai. Seni draugai Vašingtone iki šiolei primena senus juokus. Galiu pakartoti vieną patarimą, kur reikia rinktis gyvenamąją vietą Amerikos sostinėje: kuo toliau nuo Vašingtono... ir tada tą atstumą padauginti iš dviejų. Rusijoje ir rusų kultūros šalyse, kur sostinė yra vienintelė gyventi verta vieta, šie juokai nesuprantami.

Niekada nenuvilianti
2017-10-27 14:42
Rasa Pangonytė
Varškei sezoninis populiarumas neaktualus: vasarą ji gali būti gaivi, žiemą – šildanti ir soti. Nelygu, kaip pagaminsi. O ruošti iš varškės – vienas malonumas: ji lydosi, stingsta, išnyksta tarp kitų ar tampa pagrindine heroje. Rasa Pangonytė seka šio produkto transformaciją.

Europos Sąjunga rimtai ėmėsi „maisto apartheido“ problemos, sako V. Andriukaitis
2017-09-18 12:47
BNS
Siekiant išvengti skirtingų standartų to paties ženklo maisto produktams Rytuose ir Vakaruose, Europos Komisija nustatys vienodą maisto kokybės vertinimo metodologiją. Tą žada už sveikatą ir maisto saugą atsakingas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

„Žvejo pirkia“
2017-08-26 20:09
Vincentas Krupas
Perskaitęs reportažo pavadinimą skaitytojo vietoje kaipmat pasukčiau skonio vaizduotę į žalias ir svaiginančias marių upių pakrantes, kurių peizažas, vandenų vėjas, už horizonto tolių pustantis vasaros ilgesį, įveikia laiką ir gundo ramiai smaguriauti žuviene ar kokiu tradicinės lietuviškos virtuvės papuošalu – sūdyto žiobrio kąsneliu su marinuotais svogūnėliais ir paprasčiausiai virtomis bulvėmis. Kadaise vienoje Kintų užeigoje toks neišdildomas skonis įsirašė mano įnoringo gomurio atmintyje. Kas geresnio gali nutikti Lietuvoje?

„Amazon“ už 13,7 mlrd. dolerių įsigis ekologiško maisto produktų tinklą
2017-08-24 15:06
BNS
Pavasarį sudarytam preliminariam susitarimui Jungtinių Valstijų federalinė prekybos komisija (FTC) uždegė žalią šviesą – prekybos gigantas „Amazon“ galės pirkti prekybos tinklą „Whole Foods Market“. Šis sandoris jiems kainuos 13,7 mlrd. JAV dolerių, įskaitant ir perkamos įmonės skolas.

Maisto iš Vakarų rusai neragaus dar pusantrų metų, nusprendė V. Putinas
2017-06-30 18:25
BNS
Naują įsaką dėl maisto produktų iš vakarų pasirašęs Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pratęsė embargo galiojimą iki 2018 metų gruodžio 31 d.

Pasaulis po kojomis
2017-06-17 08:33
Vincentas Krupas
Į kai kuriuos restoranus gali privilioti tik labai graži moteris. Rusvaplaukei tamsiai rudomis akimis užteko linktelėti galva, kad taikiai sustotume prie medinio namo plataus prospekto šalikelėje – tiesiai ant ribos, skiriančios Kauno Žaliakalnio prieigas nuo sovietinio Naujamiesčio chaoso.

Kraujinės dešros kontekste
2017-05-08 13:16
Ieva Rekštytė-Matuliauskė
Su dailininku Vilmantu Marcinkevičiumi reikia eiti į ryškią vietą. Taip nusprendusi Ieva Rekštytė-Matuliauskė jį pakviečia lėtų penktadienio pietų į tapytojo drobėms būdingų spalvų interjerą – restoraną „39 paralelė“.

Atgal prie Šiaurės jūros
2017-04-21 09:02
Ieva Rekštytė-Matuliauskė

Dukart du: aritmetika restorane
2017-03-18 10:48
Vincentas Krupas
„Kai forma pralenkia turinį, gero nelauk“, – tariau užstalės bendrininkams, per vėlai supratęs žodžių banalybę. Pro didelius restorano „Meat“ langus dairiausi kiek padrikai.

Eksperimentų su kopūstais lobynas
2017-03-02 12:19
Rasa Pangonytė
Visi gausios kopūstų šeimos nariai yra vertingi ir nusipelnę dėmesio, nors įvairiuose regionuose jų populiarumas skiriasi. Rasa Pangonytė kviečia leistis į savotišką kelionę po pasaulį.

Mažo grūdo galia
2017-02-24 13:26
Rasa Pangonytė
Avižas ir jų naudą vertina ne tik sveikos gyvensenos puoselėtojai. Rasa Pangonytė dalijasi patarimais, kaip ruošti šias kruopas ir atrasti naujų skonio derinių.

Maištininko gimimas
2017-01-02 17:40
Viktorija Vitkauskaitė
Naujas Agniaus Jankevičiaus spektaklis „Maištas“ Nacionaliniame Kauno dramos teatre neskirtas žiūrovams, kuriems patinka saugiai įsitaisius tamsoje stebėti veiksmą. Viktorija Vitkauskaitė bando kartu su auditorija ir aktoriais įsitraukti į maištininkų komandą. Štai kaip jai tai nepavyksta.

Atradimai Temos Namie ir svečiuose Vietovardžiai Kultūra Laisvalaikis Reiklus pirkėjas
Daugiau IQ Life straipsnių...