Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARANTINAS
Vyriausybės prioritetas – ugdymo grąžinimas mažiausiesiems, teigia premjerė
BNS
Fotobankas

Šiuo metu vienas svarbiausių Vyriausybės prioritetų – siekis grąžinti nenuotolinį ugdymą ikimokyklinukams ir pradinių klasių vaikams, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Kaip LRT radijui antradienį sakė Vyriausybės vadovė, to bus siekiama numatant testavimo algoritmus švietimo įstaigose ir galimą ankstyvą ikimokyklinio bei pradinio ugdymo pedagogų skiepijimą.

„Kaip ir vakar kalbėta pasitarime su ekspertais, ugdymo grąžinimas, bent jau mažiukams vaikams, tikrai yra absoliutus Vyriausybės prioritetas. Yra keletas priemonių, kurios gali palengvinti šitą užduotį, ir vakar jos buvo pristatytos ekspertų. Tai būtent tam tikri testavimo algoritmai, kurie būtų taikomi ugdymo įstaigose, ankstyvas pedagogų vakcinavimas, bent jau ikimokyklinio ir pradinio ugdymo“, – sakė I. Šimonytė. 

„Ir tuomet mes galėtume kalbėti apie saugesnį bent jau pačių mažiausių vaikų sugrįžimą į mokyklas, nes patiems mažiausiems vaikams nuotoliu mokytis yra labai sudėtinga“, – pridūrė ji.

Lapkričio pradžioje paskelbus antrąjį karantiną vyresniųjų klasių moksleiviai mokosi nuotoliniu būdu, o nuo sausio 4 dienos toks mokymas taikomas ir pradinių klasių moksleiviams. Pagal dabar galiojantį Vyriausybės nutarimą nuotolinis mokymas turi būti iki sausio 31-osios.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 19 09:58
Spausdinti