Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


„Valstietė“ prieš „tvarkietį“: A. Širinskienė kaltina R. Žemaitaitį supainiojus interesus
BNS
(BNS nuotr.).

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė ketvirtadienį per spaudos konferenciją pranešė, kad jos pavaduotojas Remigijus Žemaitaitis galėjo pažeisti įstatymus. Pastarasis teigia, kad jo interesai deklaruoti prieš kelerius metus.

R. Žemaitaitis aktyviai dalyvavo rengiant ir svarstant Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, nors jis pats ir jo šeimos nariai valdo dvi bendroves, kurios verčiasi restoranų verslu. Svarstyti alkoholio prieinamumo apribojimai palietė ir kavines. A.Širinskienė tvirtino, kad R.Žemaitaitis šio savo ir artimųjų verslo nėra deklaravęs kaip galimo intereso konflikto. Pats parlamentaras pareiškė, kad  „valstiečiai“ nemoka skaityti deklaracijų.  „Įeikite į deklaraciją ir pamatysite, kad viskas deklaruota ir sutvarkyta yra,“ – BNS pareiškė jis. Tarp Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) elektroninių deklaracijų yra dvi R.Žemaitaičio privačių interesų deklaracijos. Abejose – 2012 metų rugpjūčio ir 2017 metų kovo – deklaracijose nurodyti R.Žemaitaičio ryšiai su bendrovėmis „Dervira ir partneriai“ bei „Dervira“.
„Nemato, riboto proto, neskaito“, – paklaustas, kodėl „valstiečiai“ nepamatė dviejų deklaracijų, tvirtino R.Žemaitaitis.
Seimo nario teigimu, ryšius su įmonėmis yra deklaravęs nuo 2009 metų. „Nemato, riboto proto, neskaito“, – paklaustas, kodėl „valstiečiai“ nepamatė dviejų deklaracijų, tvirtino R.Žemaitaitis. Pasak jo, tik viena įmonė turi dvi kavines. R.Žemaitaitis sako, kad jis priešingai, negu teigia A.Širinskienė, teikė pataisas, kuriomis siekė ne geresnių ar išskirtinių sąlygų kavinėms, o siūlė jų veiklą sulyginti, kad, pasak R.Žemaitaičio, visi „prekybos taškai turėtų vienodas sąlygas“. Parlamentaras abejoja, ar frakcija jį atšauks iš Sveikatos reikalų komiteto, ko reikalauja „valstiečiai“. Pasak jų, to nepadarius žadama inicijuoti nepasitikėjimą. „Tegu inicijuoja tą nepasitikėjimą. Stiprybės ir sveikatos jiems, tepadeda Dievas. Iš komiteto jie negali atšaukti, matyt jie nesuvokia, ką šneka. Ir jeigu frakcija neatšaukia, kas tada? Ir viskas“, – BNS teigė R.Žemaitaitis. Jis pripažino, kad „valstiečių“ pretenzijas „tvarkiečių“ frakcija apsvarstys. „Įtrauksime į darbotvarkę. Pasijuoksime iš negebėjimo ir nemokėjimo skaityti deklaracijų ir kažkokią nuomonę suformuluosime“, – sakė R.Žemaitaitis. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.  
2017 06 29 14:59
Spausdinti