Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


VYRIAUSYBĖ
„Valstiečiai“ planuoja kitą savaitę paskelbti šešėlinę Vyriausybę
BNS
Fotobankas
R. Karbauskis.

Didžiausia opozicinė „valstiečių“ frakcija Seime kitą savaitę planuoja paskelbti savo šešėlinę Vyriausybę, pranešė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Kitą savaitę pranešime šešėlinės Vyriausybės sudėtį“, – antradienį Seime žurnalistams sakė jis.

„Šita šešėlinė Vyriausybė bus gerokai stipresnė už tą Vyriausybę, kurią mes turėsime natūroje“, – pridūrė „valstiečių“ vadovas.

Anot jo, šešėlinę Vyriausybę sudarys žmonės, „kurie būtų pasiruošę bet kurią minutę prisiimti atsakomybę, jeigu būtų toks poreikis“.

Konservatorių atstovės Ingridos Šimonytės suformuotą Ministrų kabinetą R. Karbauskis pavadino silpnu.

„Mano nuomone, jie tiesiog nepajėgs tos programos vykdyti, tęsti mūsų programos dėl kompetencijos stokos“, – sakė jis.

R. Karbauskis teigė, kad pirmadienį paskelbta centro dešinės Vyriausybės programa jį nustebino, nes daugelyje sričių žadama tęsti „valstiečių“ vadovautos koalicijos darbus.

„Ta propaganda, kurią mes girdėjome ketverius metus, ji sakė, kad mes viską darome neteisingai, o programoje dominuoja įrašas: mes tęsime, mes baigsime. Tiesa yra tokia, kad ne taip jau blogai mes dirbome. Matyt, šita Vyriausybė ruošiasi tęsti tai, ką darėme mes“, – teigė politikas.

Jis tvirtino aštuonioliktosios Vyriausybės programoje radęs ir nemažai dalykų, kurie jau priimti.

„Kita vertus, daug dalykų įrašyti programoje, kurie jau yra įvykdyti. Mus tai labai stebina. Prirašyta dalykų, ypač teisingumo srityje, kad bus įgyvendintos priemonės, kurios jau yra įgyvendintos“, – teigė jis.

Paskirtoji premjerė I. Šimonytė antradienį Seimui pateiks savo vadovaujamos Vyriausybės programą. Ją tikimasi patvirtinti šią savaitę.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 08 09:45
Spausdinti