Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARANTINAS
Uždaryta Lietuva: Vyriausybė nusprendė kol kas nešvelninti karantino
BNS
Fotobankas
Gerų sprendimų nėra.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė kol kas nešvelninti karantino reikalavimų, nors anksčiau buvo skelbta, kad Ministrų kabinetas turėtų apsispręsti dėl nemaisto prekių parduotuvių ir kirpyklų atidarymo. 

Premjerė Ingrida Šimonytė pranešė, kad šie klausimai bus svarstomi kitą savaitę.

„Padarome tuos tarpinius darbus, kuriuos reikia padaryti, atnaujiname schemą ir kitą savaitę bandykime Vyriausybės pasitarime tą atnaujintą schemą patvirtinti, o jeigu bus per tą laiką subrendę ir nutarimo pakeitimai, tai ir nutarimo pakeitimus padarysime“, – Vyriausybės pasitarime sakė I. Šimonytė.

Pasak premjerės, norima, kad visų aktualių sprendimų paketas būtų priimtas vienu metu. 

„Dėl kai kurių veiklų kilo diskusijos su ekspertais, bet problema yra turbūt ne pati diskusija – diskusija yra gerai, – bet tai, kad diskusijos vyko pirmadienį ir antradienį, iš esmės tik vakar vakare baigta svarstyti ir liko keletas neišspręstų klausimų“, – sakė I. Šimonytė.  

„Ir todėl gal būtų gerai tuos sprendimus ar tas gaires, kiek čia iš Vyriausybės reikia, pasitvirtinti daugiau mažiau vieningai ir daugiau mažiau tuo pačiu metu, kad nebūtų kažkokios visos serijos sprendimų“, – sakė ji. 

I. Šimonytės teigimu, artimiausiu metu Sveikatos apsaugos ir kitos ministerijos parengs sprendimus dėl atvykimo į Lietuvą kontrolės sugriežtinimo. 

„Taip pat jeigu pavyksta, iki savaitės pabaigos ar iki kito pirmadienio parengiama schema savivaldybėms, kurios yra sparčiai „žalėjančios“ ar norėtų sparčiai „žalėti“, kokiomis sąlygomis ten galėtų teritoriniu principu labiau negu veiklų principu vykti atlaisvėjimas“, – aiškino Vyriausybės vadovė. 

Premjerė teigė, kad ir Ekonomikos ir inovacijų ministerija jau netrukus turėtų parengti paramos priemonę smulkesniam verslui dėl paramos darbuotojų testavimui, kitą savaitę planuojama patvirtinti jos koncepciją.

Po pirmadienį vykusio Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys skelbė, kad  trečiadienį Vyriausybei bus teikiamas siūlymas leisti dirbti ne būtinųjų prekių parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą, teikti grožio paslaugas.

Tačiau prie Vyriausybės veikianti ekspertų komisija antradienį pasiūlė karantino režimo kol kas nekeisti, kol dar nesumažės sergamumo rodikliai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 02 03 14:15
Spausdinti