Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


KARANTINAS
Sporto ir kultūros renginiams įvesti žiūrovų ribojimai, kiti masiniai renginiai draudžiami
BNS
Fotobankas

Siekdama suvaldyti koronaviruso plitimą, Vyriausybė nuo penktadienio dviem savaitėms uždraudė visus masinius renginius viešose uždarose ir atvirose erdvėse, įskaitant asmenines šventes, kai kurios išimtys bus daromos tik sporto ir kultūros renginiams.

Vidaus reikalų ministerijos siūlymu, Vyriausybė dviem savaitėms nusprendė drausti visas asmenines šventes viešose uždarose patalpose, sporto renginiai salėse galės vykti tik be žiūrovų.

Taip pat bus apriboti pirkėjų srautai uždarose patalpose esančiose parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, čia turės būti užtikrinamas 10 kv. metrų plotas vienam lankytojui.

Ribojimuose numatyta, kad kultūros renginiuose uždarose patalpose galės dalyvauti iki 300 žiūrovų, lauke – iki 400 dalyvių.

Lauke aukšto meistriškumo sporto renginius galės stebėti ar asmeninėse šventėse viešose erdvėse dalyvauti taip pat iki 400 žiūrovų. Čia bus privaloma laikytis visų nustatytų saugumo priemonių:  dviejų metrų atstumo tarp žmonių, užpildant tik sėdimas vietas, dėvint kaukes ir registruojant visus dalyvius.

Premjeras S. Skvernelis sako, kad pirminiuose siūlymuose Vyriausybei buvo teikiami kiti dalyvių skaičiai, bet Ministrų kabinetas apsisprendė taikyti vienodus kriterijus tiek kultūros, tiek sporto renginiams.

„Padarytas analogas: jeigu yra teatre tomis pačiomis sąlygomis, kas du metrai, su kaukėmis ir visomis kitomis saugumo priemonėmis sėdintys ir žiūrintys renginį, tai lygiai taip pat sporto varžybose, tomis pačiomis sąlygomis, toks pat skaičius žmonių sėdi ir žiūri renginį“, – žurnalistams spaudos konferencijoje sakė jis. 

S. Skvernelis pabrėžė, kad ribojimai taikomi tik viešiems renginiams.   

Draudimai įsigalios penktadienį ir truks iki lapkričio 13 dienos, jie nebus taikomi laidotuvėms.

Priimtas ir vienas palengvinimas, susijęs su savaitei įvedamu nuotoliniu mokymu po moksleivių atostogų – po atostogų įprastu būdu galės vykti mokymas specialiosiose įstaigose ir bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse.

Lietuvoje pastarosiomis savaitėmis sparčiai daugėja naujų koronaviruso atvejų, naujausiais duomenimis, sergamumas siekia 168,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 28 13:09
Spausdinti