Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


INVESTICIJŲ SKATINIMAS
Seimo komitetas laikinųjų ministrų prašo netvirtinti DNR plano projektų
BNS

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas prašo laikinosios Vyriausybės ministrų netvirtinti Ateities ekonomikos DNR plano projektų bei nepasirašyti sutarčių dėl jų finansavimo, BNS pranešė komiteto vadovas Mykolas Majauskas.

„Atsižvelgiant į tai, jog netrukus pradės darbą naujai suformuota Vyriausybė, prašau šiuo metu laikinai einančių pareigas ministrų nepriiminėti skubotų sprendimų dėl Ateities ekonomikos DNR plano įgyvendinimo ir nepasirašinėti sutarčių dėl naujų programų ir projektų finansavimo“, – BNS sakė M.  Majauskas. 

Pasak jo, nauja Ingridos Šimonytės Vyriausybė artimiausiu metu pradės darbą ir priims sprendimus dėl projektų tęstinumo bei naujų finansavimo. 

Komiteto prašymas išsiųstas 14-kai laikinųjų ministrų ir premjerui Sauliui Skverneliui. 

Finansų viceministrės Loretos Maskaliovienės teigimu, po paskutinių korekcijų DNR plane, skirtame transformuoti epidemijos paveiktą šalies ūkį, planuojamų investicijų sumažėjo 0,5 mlrd. eurų iki 5,8 mlrd. eurų.   

„500 mln. eurų išbraukta dėl sulauktos kritikos – daugiausia infrastruktūriniai projektai, kurie buvo neparengti iki galo ir neatitiko DNR plano tikslų“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete teigė ministerijos atstovė. 

Naujoms ir papildomoms investicijoms dabar numatyta 1,7 mlrd. eurų, o 4,1 mlrd. eurų – paspartintoms jau anksčiau suplanuotoms investicijoms, pavyzdžiui, į 390 mln. eurų gali pretenduoti tik mažos ir vidutinės įmonės.   

DNR planą S. Skvernelio Vyriausybė patvirtino birželį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 26 13:33
Spausdinti