Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VYRIAUSYBĖ
Seimas patvirtino I. Šimonytės Vyriausybės programą
BNS
Fotobankas
Seimas.

Seimas penktadienį patvirtino aštuonioliktosios Vyriausybės programą.

Už ją balsavo 78 Seimo nariai, prieš buvo 30, susilaikė 20.

Už programą balsavo ne tik valdantieji, bet ir penki Seimo narių Mišrios grupės atstovai: Zigmantas Balčytis, Algirdas Butkevičius, Domas Griškevičius, Valdemaras Valkiūnas, Jonas Pinskus.

Seime patvirtinus Vyriausybės programą prisiekė premjerė Ingrida Šimonytė ir 14 ministrų.

I. Šimonytės vadovaujamą Vyriausybę suformavo centro dešinės politinės jėgos: Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija.

Aplinkos ministro pareigas eis liberalas Simonas Gentvilas, ekonomikos ir inovacijų – Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, energetikos – konservatorius Dainius Kreivys, finansų ministrė – Gintarė Skaistė, krašto apsaugos – konservatorius Arvydas Anušauskas, kultūros – liberalas Simonas Kairys, socialinės apsaugos ir darbo – konservatorė Monika Navickienė, susisiekimo – nepartinis Marius Skuodis, sveikatos apsaugos – nepartinis Arūnas Dulkys, švietimo, mokslo ir sporto – konservatorė Jurgita Šiugždieninė, teisingumo – Laisvės partijos atstovė Evelina Dobrovolska, užsienio reikalų – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis, vidaus reikalų – konservatorė Agnė Bilotaitė, žemės ūkio – konservatorius Kęstutis Navickas.

Paskirtoji premjerė sako, kad jos Vyriausybė nedarys revoliucijų, o sieks diskusijomis ir žiniomis grįstų sprendimų. Ji žadėjo, kad kadencijos pradžioje inicijuos nacionalinį susitarimą dėl švietimo.

Naujoji valdžia žada modernizuoti ekonomiką, socialinę atskirtį ketinama mažinti gerinant socialinių paslaugų prieinamumą, didesnį dėmesį skirti vienišiems pensininkams ir vienišoms motinoms.

Vos gavusi įgaliojimus premjerė taip pat žada nedelsdama sukviesti ekspertus tartis dėl griežtesnių karantino priemonių suvaldyti koronaviruso pandemijos plitimą.

Ši Vyriausybė išskirtinė tuo, kad ji bus beveik subalansuota lyčių požiūriu – iš penkiolikos narių bus aštuoni vyrai ir septynios moterys. Kadenciją baigiančioje Vyriausybėje dirbo tik viena moteris.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 11 12:36
Spausdinti