Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


EKONOMIKOS MINISTERIJA
S. Skvernelis neteiks Ž. Vaičiūno į ekonomikos ir inovacijų ministrus
BNS
Dmitrijus Radlinskas
Žygimantas Vaičiūnas.

Premjeras Saulius Skvernelis sako neteiksiąs energetikos ministro Žygimanto Vaičiūno kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministrus – šias pareigas jis dabar eina laikinai. 

Premjeras Saulius Skvernelis sako neteiksiąs energetikos ministro Žygimanto Vaičiūno kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministrus – šias pareigas jis dabar eina laikinai. 

S. Skvernelio teigimu, Ž. Vaičiūnas pats nenori keisti ministerijos, jis gerai eina laikinojo ministro pareigas. 

„Ministras nepageidauja keisti darbo pobūdžio, ministras puikiai tvarkosi energetikos srityje, ministras puikiai atlieka laikinas ekonomikos ministro pareigas ir tikrai nebus keičiamas“,  – antradienį Seime žurnalistams pareiškė premjeras. 

Ž. Vaičiūnas sako, kad jo prioritetas yra energetika, tačiau jis sutinka toliau dirbti dviejuose postuose. 

„Natūralu, kad mano tikslas yra užbaigti energetikoje pradėtus darbus, kuriuos esame suplanavę su ministerijos komanda, tačiau esu pasirengęs ir toliau atsakingai dirbti abejose ministerijoje, kol tai yra patikėta man daryti“, – komentare BNS sakė energetikos ministras. 

S. Skvernelis sakė, kad kandidatą į ekonomikos ir inovacijų ministrus teiks suderinus su prezidentu. o tai gali būti padaryta dar šioje sesijoje, iki Seimas išeis atostogų.  

Apie tai, kad Ž. Vaičiūno kandidatūra svarstoma į ekonomikos ir inovacijų ministro postą, praėjusią savaitę panešė prezidentas Gitanas Nausėda. Pasak jo, tokia galimybė aptarta su premjeru. Tada Energetikos ministerijai būtų ieškoma naujo vadovo. 

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.

Prezidentas G. Nausėda vasario mėnesį atmetė premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ministrus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 06 02 10:33
Spausdinti