Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


R. Karbauskis laukia dovanų karaliaus
IQ

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis, prisistatantis esąs kultūros rėmėjas, ketina kuo plačiau skleisti mecenatystės tradiciją. Politikas jau kelis kartus užsiminė laukiantis dovanų iš verslo.

Kultūros komiteto pirmininkui neįtiko Seime stovintis pianinas, kuris, jo vertinimu, tiktų tik kokiam nors kultūros centrui kaime, tad naują fortepijoną norėta pirkti biudžeto lėšomis. Kai šiam siūlymui nepritarė Seimo valdyba, R. Karbauskis sumąstė, kad tokią dovaną parlamentui galėtų įteikti verslininkai. Jis tikino nematantis jokio skirtumo, ar instrumentą rėmėjų lėšomis perka mokykla ar Seimas.

Verslo finansinės pagalbos LVŽS pirmininkas tikisi sulaukti ir dar vienai idėjai įgyvendinti – visiems Lietuvos vaikams iki 7 metų valstybės atkūrimo šimtmečio proga padovanoti po tautinį kostiumą, tiesa, ne tradicinį, o stilizuotą ir pritaikytą naujajai kartai. Tam į pagalbą jau pasitelktas dizaineris Juozas Statkevičius, o būsimam fondui dešimtadalį lėšų yra pasiruošęs skirti pats idėjos autorius. Skaičiuojama, kad 150 tūkst. kostiumų turėtų kainuoti 3 mln. eurų – maždaug po 20 eurų.

Verslui, matyt, vertėtų įsiklausyti į faktinio Lietuvos politinio vadovo pagalbos prašymus. Ir tikėtis, kad jų įmonių nepalies naujojo politikos elito siūlomos ne visada adekvačios iniciatyvos. Kita vertus, pats R. Karbauskis save gali įstumti į nepatogią padėtį, kai jo iniciatyvas parėmęs verslas paprašys įtakingo politiko užtarimo.

2017 01 14 23:45
Spausdinti