Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


EKONOMIKOS IR INOVACIJŲ MINISTERIJA
Prezidentas paskyrė naująjį ekonomikos ministrą
BNS
Fotobankas
Rimantas Sinkevičius.

Seime prisiekė naujasis ekonomikos ir inovacijų ministras „socialdarbietis“ 68-erių Rimantas Sinkevičius, kurį prezidentas Gitanas Nausėda antradienį paskyrė ministru.

G. Nausėda sakė, kad lauks iš naujojo ministro „tvirtos lyderystės skirstant paramą krizę patiriančiam verslui, kuriant skaidresnę viešųjų pirkimų sistemą, užtikrinant profesionalų valstybės ir savivaldybių įmonių valdymą, stiprinant regionų ekonomiką“.

Pasak prezidento, R. Sinkevičius turi užtektinai patirties ir politinės įtakos, kad galėtų sudėtingu priešrinkiminiu laikotarpiu pasiekti valstybei svarbių rezultatų.

R. Sinkevičius šiuo metu yra Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininko pavaduotojas ir frakcijos Seime seniūnas. Parlamente jis dirba jau ketvirtą kadenciją, o nuo 2017 metų gruodžio vadovavo Seimo Ekonomikos komitetui.

2012–2016 metais R. Sinkevičius ėjo susisiekimo ministro pareigas.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.

Prezidentas G. Nausėda vasario mėnesį atmetė premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ministrus. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 06 30 10:14
Spausdinti