Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


SAULIUS SKVERNELIS
Pralenkti Algirdą Mykolą: S. Skvernelis gali pasiekti naują rekordą
IQ
Fotobankas
Likčiau, likčiau, jei galėčiau...

Kad ir kokie būtų spalį vyksiančių Seimo rinkimų rezultatai, istoriniais vargu ar juos bus galima pavadinti. 

Tačiau spalio 25-osios naktį skaičiuojant paskutinius balsus ims aiškėti naujos koalicijos kontūrai ir Sauliaus Skvernelio šansai tęsti ministro pirmininko karjerą.

Jei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga laimėtų rinkimus ir turėtų iniciatyvą formuoti valdančiąją daugumą, lapkritį prezidentas Gitanas Nausėda parlamentui greičiausiai pateiktų S. Skvernelio kandidatūrą. 

Jei jį patvirtintų, S. Skverneliui Gedimino pr. 11 rūmuose pakaktų išbūti dar 11 mėnesių, kad taptų ilgiausiai dirbančiu Lietuvos premjeru ir patektų į istoriją.

Rekordas priklauso Algirdui Mykolui Brazauskui, kuris 12-ajai ir 13-ajai Vyriausybėms vadovavo 1794 dienas, arba ketverius metus 10 mėnesių ir 29 dienas. Šio rekordo kol kas niekam nepavyko pagerinti, nors nuo 2001 m. Vyriausybės pasižymėjo ilgaamžiškumu. 

A. M. Brazauską pakeitęs Gediminas Kirkilas sulaukė Seimo kadencijos pabaigos, po to visą kadenciją postą išsaugo ir Andrius Kubilius, ir Algirdas Butkevičius. S. Skverneliui taip pat neliko kliūčių kirsti finišo liniją. Bet ar jo maratonas tęsis, lems ne tik rinkėjai, bet ir užkulisiniai rinkimų nugalėtojų žaidimai.


2020 09 26 08:51
Spausdinti