Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KORONAVIRUSAS
Patvirtinta 14 naujų koronaviruso atvejų, vienas jų nustatytas Santaros klinikų gydytojui
BNS

Lietuvoje penktadienį nustatyta 14 naujų koronaviruso atvejų, vienas jų nustatytas Santaros klinikų gydytojui.

Medikas, kuriam patvirtintas teigiamas rezultatas, nekeliavo, jo atvejis – klasterinis.

Kaip BNS sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Justina Petravičienė, šiuo metu epidemiologai aiškinasi, kaip jis galėjo užsikrėsti.

„Ką tik gauti duomenys, vyksta epidemiologinis tyrimas, specialistai jį atliks ir tada galėsime pasakyti. Kol kas nėra žinoma, specialistai turi išsiaiškinti, ar jo artimoj aplinkoj kas nors buvo išvykę, šie duomenys nėra žinomi“, – teigė SAM atstovė.

Užsikrėtęs medikas paguldytas į Santaros klinikas.

J. Petravičienė sakė kol kas negalinti pasakyti, ar bei kiek medikų klinikose izoliavosi dėl kontaktų su susirgusiu kolega.

„Šią minutę negaliu atsakyti, informacija labai nauja“, – teigė ministerijos atstovė.

Iš viso šalyje jau nustatyti 63 ligos atvejai, skelbia Sveikatos apsaugos ministerija.

Tarp 14 naujai nustatytų yra ir dar vienas klasterinis atvejis – asmuo, užsikrėtęs nuo artimojo, jis  gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje. 

Devyni naujausi nustatyti atvejai yra įvežtiniai, trys atvejai nustatyti mobiliuosiuose punktuose, dėl jų aiškinamasi.

Per Lenkiją, Čekiją, Prancūziją keliavęs asmuo šiuo metu yra Kauno klinikinėje ligoninėje. Asmuo, iš Šveicarijos grįžęs per Belgiją, – Santaros klinikose, asmuo, atvykęs iš Karibų per Nyderlandus, Vokietiją, – Santaros klinikose, du asmenys, grįžę iš Dominikos per Suomiją – Santaros klinikose, iš Nyderlandų per Ispaniją, – Santaros klinikose, iš Didžiosios Britanijos atvykęs asmuo, – Santaros klinikose, iš Norvegijos grįžęs asmuo – Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, grįžęs iš Meksikos – Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

Su asmenimis, kurių ėminiai paimti mobiliuosiuose punktuose, susisiekta, instruktuota, kaip elgtis, kaip jie bus pristatomi į gydymo įstaigas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 20 20:09
Spausdinti