Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


RINKIMŲ DEBATAI
Pasikalbėkime: svarbiausios Lietuvos ir JAV rinkimų temos
IQ

Rugsėjį ir Lietuvoje, ir JAV prasidės rinkimų debatai. Neabejotina, kad abejus vienys bent viena tema – koronavirusas ir jo padariniai. 

Lietuva su pirmu krizės etapu susidorojo palyginti gerai, tačiau JAV iki šiol fiksuoja naujus užsikrėtusiųjų rekordus, ir neatrodo, kad situacija gali greitai pasikeisti. Valstijas taip pat purto nesiliaujantys protestai prieš sisteminį rasizmą, auga įtampa dėl santykių su Kinija.

Lietuvoje, tikėtina, svarbiausiu Seimo rinkimų debatų punktu bus nuo 2021 m. šalį pasieksianti ekonomikos gaivinimo parama iš ES biudžeto. Ekonomistai ir kiti ekspertai kaip susitarę kartoja, kad dabar svarbiausia yra tinkamai paskirstyti lėšas ir jas protingai investuoti.

Politinės stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ pirmuosius debatus pradės rugsėjo 12 d., planuojama, kad jie vyks 71 apygardoje, juose dalyvauti kviečiami visi kandidatai. Kaip ir anksčiau, debatai vyks lokaliai, juos moderuos žurnalistai, o auditorija galės užduoti klausimų ir išgirsti kandidatų pažadus. Kandidatų debatus taip pat rengs LRT.

Už Atlanto prezidento rinkimų debatai prasidės rugsėjo 29 d. Donaldas Trumpas ir Joe Bidenas debatuose susitiks tris sykius, jų kampanijų kolegos – Kamala Harris ir Mike’as Pence’as – vieną kartą.

2020 09 05 08:00
Spausdinti