Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


RINKIMAI 2020
LLRA-KŠS toliau sieks didesnės liustracijos ir apmokestinti bankų aktyvus
BNS
Fotobankas
Zbignevas Jedinskis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-LKŠ) neketina pamiršti savo jau teiktų siūlymų dėl visuotinės liustracijos, bankų aktyvų ir prekybos centrų apyvartos apmokestinimo.

Partijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis teigia, kad pagrindinis LLRA-KŠS prioritetas – socialinio teisingumo kūrimas.

Anot jo, LLRA-KŠS kaip koalicijos partnerius nori matyti beveik visos partijos, nes jie gerbia priešininkus ir kitą nuomonę turinčius oponentus, vadovaujasi vertybėmis politikoje, turi sąžiningos partijos reputaciją.

BNS pristato visų rinkimų dalyvių programines nuostatas, paskelbtas visuomenei naujienų agentūros BNS ir Vyriausiosios rinkimų komisijos surengtame spaudos konferencijų cikle.

Pagrindinė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos žinia. „Mūsų moto yra švento Augustino žodžiai: „Jei Dievas žmogaus širdyje, jo gyvenime yra pirmoje vietoje, visa kita – savo vietoje“. Iš šito moto išplaukia pagrindinės mūsų programos vertybės“, – sakė V. Tomaševskis. 

Socialinis teisingumas. Partijos lyderio teigimu, svarbiausias kitos kadencijos tikslas yra socialinio teisingumo įtvirtinimas. Anot jo, tai pasiekti padės siūlymas vaiko pinigus didinti iki 120 eurų ir iki 200 eurų nepasiturinčioms šeimoms, nemokami kompensuojami vaistai 70 metų ir vyresniems asmenims, iki 5 proc. sumažintas pridėtinės vertės mokestis būtiniausiems maisto produktams. 

Tarp LLRA-KŠS pasiūlymų – iki 1 proc. sumažinti gyventojų pajamų mokestį tiems, kas uždirba minimalią algą.

Bankų ir prekybos centrų apmokestinimas. Nepaisydama buvusio nepritarimo, LLRA-KŠS toliau ketina siekti, kad būtų apmokestinti bankų aktyvai ir didžiųjų prekybos centrų apyvartinės lėšos. Pasak partijos kandidatų sąrašo vedlio Seimo nario Zbignevo Jedinskio, vien bankų apmokestinimas biudžetą papildytų apie 100 mln, eurų. Anot jo, gautas lėšas planuojama skirti „gynybos pramonei“.

Liustracija. Partija ir toliau žada siekti visuotinės liustracijos, tai yra, kad būtų paskelbtos prisipažinusių buvusių slaptų KGB bendradarbių pavardės, kurias valstybė yra dabar įsipareigojusi neviešinti. „Šis įstatymas labai reikalingas Lietuvai, nes politikoje, teismo struktūrose, Vyriausybėje galimai yra asmenų, kurie yra įslaptinti, nors savo metu slapta bendradarbiavo su SSSR slaptosiomis tarnybomis ir dabar yra šantažuojami ir vykdo valią tų, pas ką yra tie sąrašai“, – sakė Z. Jedinskis.

Savivaldos stiprinimas. LLRA-KŠS tvirtina, kad būtina stiprinti savivaldą, perduoti jai daugiau funkcijų, tam skiriant ir papildomų lėšų. Prie to prisidėtų ir tiesioginiai seniūnų rinkimai, didesnio savarankiškumo suteikimas seniūnijoms. Pasak vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės, savivaldai būtų galima perduoti ir kai kurių mokesčių rinkimą bei disponavimą surinktais pinigais.

Partija taip pat siūlo didinti finansavimą vietos keliams – nuo 30 iki 40 procentų.

Užsienio politika. „Kaimynai yra nuo Dievo“, – sako V. Tomaševskis ir teigia, kad užsienio politika turi būti kuriama stengiantis palaikyti gerus santykius su kaimynais – ir Latvija, ir Lenkija, ir Rusija, ir Baltarusija. „Visų pirma, dialogas, o ne priešų ieškojimas, ieškojimas sąlyčio taškų, kurie galėtų tuos santykius gerinti“, – tvirtino partijos pirmininkas. Jo teigimu, formuojant užsienio politiką, taip pat reikia galvoti apie Lietuvos žmonių gerovę, pajamų didinimą. 

Rinkimų šūkis. „Lietuva – vertybių ir gerovės šalis“.

Kandidatas į premjerus. Dabartinis premjeras Saulius Skvernelis. „Tai geriausias premjeras per 30 metų“, – teigia LLRA-KŠS lyderis.

Tikisi gauti mandatų. Partija tikisi kitame parlamente turėti keliolika mandatų.

Dabartiniame Seime LLRA-KŠS turi aštuonis atstovus. Pernai ji prisidėjo prie valdančiosios valstiečių ir „socialdarbiečių“ koalicijos, gavo susisiekimo ir vidaus reikalų ministrų portfelius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 10 10:07
Spausdinti