Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


RINKIMAI 2020
Lietuvos liaudies partija siūlo pirkti elektrą iš Astravo
BNS
Fotobankas
Astravo atominė elektrinė.

Platformą visuomenininkams eiti į Seimo rinkimus suteikusi Lietuvos liaudies partija siūlo pirkti elektrą iš Astravo atominės elektrinės, argumentuodama, kad tik taip bus galima užtikrinti jos saugumą.

Į rinkimų sąrašą visuomenininkus įtraukusi partija žada nemokamą elektrą pensininkams ir daugiavaikėms šeimoms, ragina stabdyti miškų kirtimą, skatina propaguoti „sveiko proto sveiką gyvenseną“.

BNS pristato visų rinkimų dalyvių programines nuostatas, paskelbtas visuomenei naujienų agentūros BNS ir Vyriausiosios rinkimų komisijos surengtame spaudos konferencijų cikle.

Pagrindinė žinia. „Mūsų tikslas – Astravas, mes sieksime ekonominės nepriklausomybės bendradarbiaudami ir deleguodami stebėtojus, o ne mitinguotojus. Su  Astravu vykdysime barterinius mainus, nes į  grandinę turime įtraukti Kruonio hidroelektrinę. To verkiant reikia Astravo saugumui užtikrinti“, – sako kandidatė Daiva Šeškauskaitė.

„Galime pirkti pigią elektrą ir kurti, pigi elektros galia sukurs naujus gamybinius pajėgumus, nuosavą gamybą ir papildomas darbo vietas, nutrauksime beprasmius ginčus su Baltarusija, siekdami tikro bendradarbiavimo, paremto abipuse politine ir ekonomine nauda,  taip pat ir nesutarimus su broliais latviais, norinčiais pirkti pigesnę elektrą iš Baltarusijos“, – teigia visuomenininkė.

Moratoriumas miškų kirtimui. Lietuvos liaudies partija taip pat ragina stabdyti miškų kirtimą. „Mes žinome, kiek daug yra iškirstų miškų ir kaip žmonės tuo piktinasi. Jeigu yra perteklinis leidimų išdavimas ir mažėja mūsų gamtosauga, jeigu dykumėjame ir keliaujama link kažkur, kur yra nieko, reikėtų  tautos atsiklausti, ar galėtume tokiais kiekiais kirsti miškus“, – sako partijos sąrašą vedanti Nendrė Černiauskienė.

Sveika gyvensena. Partijos kandidatai siūlo propaguoti sveiką gyvenseną. „Pasikeitusioje realybėje kaip niekad reikia sveiko proto, sveikos sielos ir sveiko kūno, todėl kviečiame nuoseklius partijos sekėjus telktis sveiko proto sveikai gyvensenai. Pirmiausia visus kviečiu sportuoti ir dainuoti“, – sakė N. Černiauskienė.

Švietimas. Partija žada skirti fiksuotą bendrojo vidaus produkto dalį švietimui. „Mes pasigendame žadėtų pinigų švietimui, ugdymui, gydytojui, naikinama inteligentija, žyniai, išminčiai, šviesuoliai, paprotinė šeima, tėvų papročiai. Mes ketiname pastovią BVP dalį skirti švietimui, manome, kad oraus piliečio ugdymui skiriamos lėšos ir pajėgos leistų išvengti aplinkybių, kai švietimo ministras praneša, kad mokslo metų pradžioje trūksta 650 mokytojų“, – teigia D. Šeškauskaitė.

Šešėlinis ministrų kabinetas ir siūlomas premjeras. Visuomenininkų atstovas Tauras Jakelaitis sako, kad premjeras būtų „parenkamas bendru sutarimu, tariantis su tauta“.

Rinkimų šūkis. „Sprendimai tariantis su tauta“.

Tikisi gauti mandatų. Partija sako, jog tikisi gauti tiek mandatų, kiek kandidatų jos sąraše – 36. „Mūsų sąraše yra trisdešimt šeši kandidatai, todėl tiek ir tikimės“, – teigia T. Jakelaitis.

Aktyviai Lietuvos politiniame gyvenime neveikianti Lietuvos liaudies partija suteikė platformą į rinkimus eiti visuomeninio judėjimo „Tautos susitelkimas“ atstovams. „Pamatinis sumanymas – sudaryti palankias sąlygas tarpusavyje susitelkti ir bendrai eiti nesisteminėms politinėms partijoms“, – sako T. Jakelaitis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 10 10:10
Spausdinti