Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


BALTIJOS BURBULAS
Lietuva ir Estija peržengė sergamumo koronavirusu ribą, bet ribojimų iš Latvijos nebus dar savaitę
BNS
Fotobankas

Lietuva ir Estija peržengė sergamumo koronavirusu ribą, kada pagal Baltijos šalių sutarimą atvykusiems gyventojams privaloma dviejų savaičių izoliacija, rodo penktadienį paskelbta Europos ligų ir prevencijos kontrolės centro statistika.

Dviejų savaičių sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų Lietuvoje yra 16,1, o Estijoje – 16,4. Latvijos vyriausybė penktadienį popiet į nepaprastąjį posėdį aptarti padėties dėl padidėjusio koronavirusinės infekcijos COVID-19 paplitimo Lietuvoje ir Estijoje, ir nusprendė, kad nebus imtasi jokių veiksmų dėl kelionių apribojimų įvedimo mažiausiai savaitę.

Posėdžio pradžioje sveikatos apsaugos ministrė Ilzė Vinkelė informavo, kad Estija ir Lietuva dėjo visas pastangas, kad dar bent savaitę išlaikytų galimybę laisvai keliauti tarp Baltijos valstybių.

Latvijos sveikatos apsaugos ministrė Ilzė Vinkelė sakė, kad ypatingos sąlygos kelionėms po Baltijos šalis bus parengtos asmenims, besimokantiems ar dirbantiems kaimyninėse valstybėse. 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų rodiklio Europos Sąjungoje neperžengusios tik kelios šalys, tarp jų – Latvija ir Suomija. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 04 13:29
Spausdinti