Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


DEZINFORMACIJA
KAM įspėja apie melagingą naujieną, kad kariai bus pasitelkti prievartiniam skiepijimui
BNS

Krašto apsaugos ministerija (KAM) įspėja apie socialiniuose tinkluose platinamą melagingą naujieną, kad Seimo priimta nauja Karo policijos įstatymo redakcija leis kariams patekti į privačių ir juridinių asmenų patalpas bei vykdyti prievartinį skiepijimą.

Pasak ministerijos, žinutėse taip pat melagingai teigiama, kad Karo policija nuo kitų metų sausio perims Lietuvos policijos funkcijas. „Taip pat siekiama bauginti visuomenę, kad Karo policija neva bus pasitelkta prievartiniam šalies piliečių skiepijimui, o patys Karo policijos pareigūnai nėra tinkamai apmokyti, bei skleidžiama kita tiesos neatitinkanti informacija“, – įspėja ministerija.

Pabrėžiama, kad naujoje įstatymo redakcijoje „nėra numatyta prielaidų Karo policijai perimti policijos funkcijų“, o Karo policija, kaip ir anksčiau, teiks pagalbą policijai ir civilinėms institucijoms teisės aktuose numatytais atvejais.

Pasak ministerijos, įstatymas inicijuotas prieš šešerius metus, jo tikslas yra „suteikti galimybę Karo policijai ne tik užtikrinti Lietuvos krašto apsaugos karinio ir civilinio personalo drausmę bei tvarką krašto apsaugos sistemoje, bet ir Lietuvos tarptautinių įsipareigojimų priimtų nuostatų įgyvendinimą“.

„Atkreiptinas dėmesys, kad Karo policija ir pagal dabar galiojantį įstatymą turi teisę veikti civilių asmenų atžvilgiu, kai civiliai asmenys daro nusikalstamas veikas prieš karius ar krašto apsaugos institucijas ar jų valdomą turtą. Tokia pati teisė išlieka ir naujajame įstatyme“, – tvirtina KAM.

Kariuomenės analitikų vertinimu, dezinformacija „siekiama klaidinti šalies piliečius, kurstyti nepasitikėjimą Lietuvos kariuomene, valstybinėmis institucijomis ir Seimo priimamais įstatymais“, o žmonės kviečiami tikrinti informaciją keliuose šaltiniuose.

Praėjusią savaitę buvo įsilaužta į daugiau nei 20 šalies svetainių, jose platintos melagingos žinutės. Pasak krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko, tai buvo vienas didžiausių pastaraisiais metais kibernetinių-informacinių išpuolių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 18 09:28
Spausdinti