Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


IQ INDEKSAS
IQ Seimo rinkimų indeksas: kurios partijos turi stipriausius kandidatus vienmandatėse apygardose?
IQ

Rugsėjo mėnesio numeryje žurnalas IQ pateikia Seimo rinkimų indeksą, kuriame vertino devynių didžiausių partijų politikus pagal jų matomumą žiniasklaidoje, reputaciją, populiarumą ir politinę patirtį.

Ankstesnėse IQ žurnalo ir portalo Alfa.lt rengiamose laidose „Seimas 2020“ buvo aptarta politikų reputacija ir matomumas žiniasklaidoje, šį kartą ekspertai kalbėjo apie vienmandatininkų sukauptą politinį kapitalą ir pasitikėjimą savose apygardose.

Didžiausią pasitikėjimą sukaupusių partijų dešimtuke pirmoji vieta atiteko Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščionims demokratams, o antra – valdančiajai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai.

Panašiai vertinant pavienių politikų populiarumą, pirmoje vietoje atsidūrė su konservatorių rinkiminį sąrašą vedanti Ingrida Šimonytė, o kiek labiau nuo jos atsiliko ir antroje vietoje liko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos politikė Rita Tamašunienė.

*****susije*****

Tačiau ar šie populiarumo rodikliai gali parodyti, kad šiuos asmenis rinkę žmonės yra geriausiai susipažinę su politikų veikla? O galbūt vienmandatėse apygardose rinkti Seimo nariai yra išvis nereikalingi ir net žalingi mūsų demokratinei sistemai, bei produktyviam valstybės valdymui?

Būtent šie klausimai laidoje „Seimas 2020“ yra aptariami su „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovu Sergejumi Muravjovu, Mykolo Romerio universiteto politologe Rima Urbonaite ir IQ vyriausiuoju redaktoriumi Ovidijumi Lukošiumi.

VIDEO:521

2020 09 08 10:19
Spausdinti