Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KARANTINAS
I. Šimonytė sugriežtinus karantiną tikisi žmonių sąmoningumo
BNS
Fotobankas
Ingrida Šimonytė.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako besitikinti, jog sugriežtinus karantino sąlygas patys gyventojai bus sąmoningi ir jo reikalavimų laikysis.

„Mes neturime tiek policijos pareigūnų, kad jie kontroliuotų kiekvieną žmogų, kaip jis laikosi taisyklių. Mes vis dėlto darome prielaidą, kad žmonės yra pakankamai sąmoningi, mato skaičius, mato labai liūdną mirčių statistiką, mato užsikrėtimų naujus atvejus, girdi tai, ką sako ekspertai“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė premjerė.

Ji karantino sąlygas palygino su atsakingu elgesiu gatvėje, kai taisyklių laikomasi ir tuomet, kai niekas to nekontroliuoja.

„Taip pat kaip nevaikštome per gatvę per raudoną šviesą dėl to, kad tai yra draudžiama Kelių eismo taisyklių – kažkas vaikšto, žinoma, bet didžioji dalis mūsų nevaikšto net jeigu šalia nėra policijos pareigūno. Tai manau, kad taip reikėtų į tuos apribojimus ir žiūrėti“, – sakė I. Šimonytė.

Vyriausybė sekmadienį nusprendė pratęsti ir sugriežtinti karantiną. Nuo trečiadienio bus uždaryta dauguma parduotuvių, išskyrus maisto prekių ir vaistines, apribojamas žmonių išvykimas iš namų be svarbios priežasties.

Vienų namų gyventojams arba ne daugiau kaip dviem žmonėms bus leidžiama išvykti pasivaikščioti atvirose vietovėse savivaldybės ribose, nesusitinkant su kitais žmonėmis.

Karantinas Lietuvoje galioja iki sausio 31 dienos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 14 14:55
Spausdinti