Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


VYRIAUSYBĖ
I. Šimonytė į žemės ūkio ministro postą siūlo D. Miniataitę
BNS
Fotobankas

Kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė į žemės ūkio ministrės pareigas siūlys buvusios Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) kanclerę Dalią Miniataitę.

„Jeigu mano kandidatūra bus patvirtinta, teiksiu ponią Dalią Miniataitę žemės ūkio ministro pareigoms užimti, ji buvo ilgametė ministerijos kanclerė, po to galbūt buvo stumtelta į šoną, nes ne visiems įtiko“, – antradienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

I. Šimonytė teigė, kad D. Miniataitė gerai žino ministerijos darbą, iššūkius, labai svarbią klimato kaitos temą, „nes mes turime rasti protingų sprendimų, kaip nesunaikinti prekinio žemės ūkio ir atliepti klimato kaitos ir žaliosios ekonomikos tikslus“.

59-erių D. Miniataitė kanclere dirbo nuo 2009 metų, pernai ji savo noru atsistatydino ir tapo ministerijos vyriausiąja patarėja. Nuo 2004-ųjų ji dirbo ministerijos sekretore, 2001–2004 metais buvo žemės ūkio viceministrė, o  1998–2001 metais – Žemės ir maisto ūkio integracijos į Europos Sąjungą departamento vadovė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 24 09:19
Spausdinti