Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
I. Šimonytė: galima nedrąsiai tikėtis, kad JAV ir ES santykiai bus „mažiau aštrūs“
BNS
Fotobankas
I. Šimonytė.

Kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė prognozuoja, kad Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentu išrinkus Joe Bideną šios šalies santykiai su Europos Sąjunga (ES) „galbūt bus mažiau aštrūs“.

„Kokia bebūtų administracija, ar prezidento D. Trumpo, ar prezidento J. Bideno, mums reikia su ta administracija turėti kuo glaudesnius santykius, nes Amerikos buvimas Europoje labai svarbus mūsų saugumui. Galima nedrąsiai tikėtis, kad santykiai tarp ES ir JAV galbūt bus mažiau aštrūs nei buvo pastaruosius ketverius metus, bet tą dar reiks pamatyti“, – pirmadienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Klausiama, kaip vertina JAV prezidento rinkimų rezultatus kandidatė į premjeres teigė, kad „Lietuva neturi prabangos labai kažkaip ypatingai vertinti Amerikos žmonių pasirinkimo“.

„Tai yra Jungtinių Amerikos Valstijų žmonių pasirinkimas ir koks pasirinkimas yra, tokį pasirinkimą mes gerbiame“, – sakė I. Šimonytė.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda bei premjeras Saulius Skvernelis šeštadienio vakarą pasveikino J. Bideną su pergale Jungtinių Valstijų prezidento rinkimuose.

Sveikinimus Lietuvos vadovai paskelbė praėjus kiek daugiau nei valandai po to, kai JAV žiniasklaida pranešė, kad J. Bidenas užsitikrino pergalę.

Perrinkimo siekęs Donaldas Trumpas kol kas atsisakė pripažinti pralaimėjimą.

JAV prezidento rinkimai vyko antradienį, tačiau balsų skaičiavimas tęsiasi iki šiol.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 09 10:46
Spausdinti