Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


VYRIAUSYBĖS PROGRAMA
I. Šimonytė atmeta „valstiečių“ teiginius dėl nukopijuotos Vyriausybės programos
BNS
Fotobankas
I. Šimonytė.

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė atmeta opozicinių „valstiečių“ priekaištus dėl neva nukopijuotos Vyriausybės programos, tačiau pripažįsta, kad darbų tąsa bus.

„Tikrai niekas nekopijavo šitos Vyriausybės programos“, – antradienį Seime žurnalistams sakė ji.

I. Šimonytės teigimu, centro dešinės Vyriausybės programa remiasi koaliciją sudarančių partijų politinėmis programomis.

„Tai, kad kas nors ten įžvelgia kai kurių darbų tąsą, nematau dėl to jokių problemų todėl, kad ir pati sakiau, jog jokių revoliucijų neplanuojama, ir tie dalykai, kurie buvo gerai daromi, bet nepadaryti, nepaisant to, kad Vyriausybė buvo užsibrėžusi, jie bus tęsiami, o toliau – jau pusiau pilnos ir pusiau tuščios stiklinės fenomenas“, – tvirtino I. Šimonytė.

„Turbūt galime iki nukritimo ginčytis, kas ką ir nuo ko nusirašė, bet drįsčiau spėti, kad daugumos politikų tikslas yra tas pats“, – pridūrė ji.

Pasak paskirtosios premjerės, daugumos politikų tikslas, nepaisant, ar jie yra valdžioje, ar dirba opozicijoje, yra, kad Lietuvos žmonės būtų labiau patenkinti gyvenimu, ir priemonės, kaip tai pasiekti, taip pat gali sutapti. Kaip pavyzdį ji nurodė partijų sutarimą, jog reikia pasirašyti nacionalinį susitarimą dėl švietimo.

Antradienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir laikinasis premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad centro dešinės Vyriausybės programoje jie rado daug savo programos punktų.

„(...) jausmas toks skaitant, kad tai kažkur matyta, o matyta labai paprastai, nes tai yra esamos laikinos Vyriausybės programos daugelis nuostatų“, – centro dešiniųjų dokumentą vertino S. Skvernelis.

Antradienį paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė Seimui pateiks centro dešinės Vyriausybės programą. Jos priėmimas numatytas ketvirtadienį.

Nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai ir prisiekia naujieji ministrai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 08 11:23
Spausdinti