Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KANDIDATAI Į MINISTRUS
G. Nausėda vertina kandidatės į vidaus reikalų ministres A. Bilotaitės motyvaciją
BNS
Fotobankas
A. Bilotaitė.

Prezidentas Gitanas Nausėda vertina vidaus reikalų ministre tapti pretenduojančios konservatorės Agnės Bilotaitės dėmesį skaidrumui ir motyvaciją, tai gali atsverti kai kurių žinių stoką, sako prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

„Prezidentui padarė įspūdį tai, kad kandidatė daug dėmesio skiria skaidrumui ministerijos kuruojamoje srityje. Taip pat prezidentas atkreipė dėmesį į kandidatės teigiamą motyvaciją gerinti ministerijos kuruojamų sričių padėtį ir stiprinti atitinkamas sritis“, – po prezidento susitikimo su kandidate ketvirtadienį sakė A. Bubnelis. 

Anot jo, kandidatė kol kas dar nėra įsigilinusi į visas sritis, tačiau „tai yra įveikiama matant jos motyvaciją ir nusiteikimą“.

Šalies vadovo susitikime, pasak A. Bubnelio, daug dėmesio skirta regionų politikai, kalbėta, kad Vidaus reikalų ministerija galėtų imtis aktyvesnės lyderystės regionų politikos srityje „tiek darant darbus ministerijoje, tiek koordinuojant juos su kitomis ministerijomis Vyriausybėje“, tai pat prezidentas tikisi proveržio migracijos politikoje.

Anot G. Nausėdos patarėjo, taip pat kalbėta apie viešojo saugumo ir teisėsaugos institucijas, jų būklę, valstybės tarnybos ir jos įvaizdžio stiprinimą.

„Sutarta, kad civilinės saugos klausimai, vizijų, ekstremaliųjų situacijų valdymas turėtų būti tobulinamas – reikia tikrai stiprinti šią sritį. Ypač tai paryškino pastaruoju metu paaiškėjusios spragos“, – sakė jis.

Stiprins FNTT, krizių valdymą

Pati A. Bilotaitė sakė pristačiusi prioritetus, o svarbiausias jų – Lietuvos pasirengimo ekstremalioms situacijoms stiprinimas. Taip pat ji sakė teiksianti svarbą regionų plėtros įgyvendinimui, sieksianti viešojo valdymo struktūrinės pertvarkos, visuomenės saugumo užtikrinimui bei pareigūnų motyvacijai.

„Pagrindinis, sakyčiau, viską apimantis (prioritetas – BNS) – skaidrus, efektyvus ir racionalus vidaus reikalų sistemos valdymas“, – spaudos konferencijoje tikino ji.

A. Bilotaitė kartojo, jog pirmiausia ketina atlikti sistemos finansinį ir veiklos auditus, kurie leis „realiai įvertinti problemas, kur yra funkcijų dubliavimas, kur yra ne visada racionalus ir efektyvus valstybės resursų naudojimas“.

Be kita ko, kandidatė į vidaus reikalų ministres žada stiprinti Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pajėgumus.

„Kalbant apie skaidrumo dalykus, kalbėtumėme apie institucijų, tokių kaip Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba, stiprinimą. Matome šiuolaikinius iššūkius, naujas technologijas, kurios ateina į Lietuvą ir yra pasaulyje. Pagrindinis tikslas – apsaugoti mūsų biudžeto finansus. Tad šios institucijos gebėjimų stiprinimas ir galimybė dirbti efektyviai būtų vienas iš mano prioritetų“, – teigė politikė.

Jei taptų ministre, ji ketina peržiūrėti ir ekstremaliųjų situacijų valdymo sistemą, koncentruojant sprendimus vienoje institucijoje.

„Akivaizdu, kad dabartinis modelis yra griozdiškas, turime tikrai daug subjektų, sudėtinga priimti greitai sprendimus, sistema nėra lanksti – tą atskleidė tiek situacija Alytuje, tiek pandemija. Tikslas – sukurti vieningą sistemą, kalbame apie vieną ekstremalių situacijų ir krizių valdymo centro sukūrimą“, – tvirtino A. Bilotaitė.

Teisės magistro laipsnį Mykolo Romerio universitete įgijusi A. Bilotaitė be pertraukos į Seimą buvo renkama nuo 2008-ųjų, daugiausiai čia dirbo Seimo Audito komitete ir Antikorupcijos komisijoje, yra dirbusi Valstybės valdymo ir savivaldybių, Aplinkos apsaugos komitetuose. Ji pareigose turėtų pakeisti lenkų rinkimų akcijos atstovę Ritą Tamašunienę, šiuo metu vienintelę moterį kadenciją baigiančioje Vyriausybėje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 03 09:48
Spausdinti