Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


DIPLOMATINĖ TARNYBA
G. Landsbergis teikia pataisas riboti politinius paskyrimus į diplomatinę tarnybą
BNS
Fotobankas
Užsienio reikalų ministerija.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis parengė įstatymo pataisas, kurios, jo teigimu, apribos galimybę vykdyti politinius paskyrimus į diplomatinę tarnybą.

G. Landsbergis siūlo išbraukti nuostatą, kuri reguliuoja ministro teisę skirti laikinuosius reikalų patikėtinius, konsulus ir ministrus patarėjus, jei šie asmenys iki tol nėra sudarę diplomato tarnybos sutarties.

Ministras taip pat siūlo atsisakyti nuostatos dėl diplomatinės tarnybos sutarties sudarymo su viceministrais.

G. Landsbergis teigia, kad ligšiolinė tvarka leido užsienio reikalų ministrui galimybę vykdyti politinius paskyrimus į diplomatinę tarnybą be konkurso ir kitų statutiniams diplomatams įstatyme numatytų reikalavimų.

Jo teigimu, tokie atvejai pažeidė teisėtus statutinių diplomatų lūkesčius į karjerą, sukūrė diskriminacinį reguliavimą, mažino diplomatinės tarnybos skaidrumą ir prestižą.

Ambasadorių skyrimo tvarkos G. Landsbergis nekeičia. Praėjusią savaitę interviu BNS ministras sakė, kad peržiūrėti ambasadorių skyrimo tvarkos įstatyme nėra galimybių, nes ji numatyta Konstitucijoje.

Konstitucijoje įtvirtina, kad diplomatinius atstovus užsienio valstybėse ir prie tarptautinių organizacijų skiria ir atšaukia prezidentas Vyriausybės teikimu.

G. Landsbergis BNS taip pat sakė, kad svarstys galimybę atverti diplomatų atestacinę komisiją, į ją pakviečiant aukštosios mokyklos atstovą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 21 11:46
Spausdinti