Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


VYRIAUSYBĖ
G. Landsbergis apie balsavimą dėl I. Šimonytės: tai techninė-administracinė problema
BNS
Fotobankas
I. Šimonytė ir G. Landsbergis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis technine-administracine problema vadina iškilusią grėsmę, kad centro dešiniųjų kandidatei į premjeres Ingridai Šimonytei gali pritrūkti balsų koalicijos partneriams liberalams esant izoliacijoje.

„Keblumas pagrindinis yra, kad mes šiandien neturim vienos frakcijos ir kitų frakcijų kolegos yra saviizoliacijoj. Šiek tiek stebina kai kurių izoliuotųjų aplinkybės, žmonės, kurie neturėjo jokio kontakto su užsikrėtusiaisiais, atbuvę visą izoliacijos laiką, priversti dar kartą atbūti vien dėl to, kad priklauso politinei frakcijai“, – antradienį žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Anot jo, jei antradienį neužteks balsų patvirtinti I. Šimonytės kandidatūrai, prie balsavimo reiktų grįžti izoliaciją baigus 11 liberalų, nors tam reikėtų naujo prezidento Gitano Nausėdos teikimo. „Planas B, jei šiandien pritrūksta balsų, yra (klausimas) teikiamas iš naujo, palaukiame, kol grįžta iš saviizoliacijos kolegos, ir balsuojam. (Tokiu atveju) formalusis premjero patvirtinimas salėje nusikelia, bet tam yra 90 procentų objektyvios aplinkybės“, – kalbėjo G. Landsbergis.

„Man rodos, kad čia yra aiški techninė problema, todėl, kad mes turime būrį žmonių, kurie turėjo kad ir labai nedidelį kontaktą su užsikrėtusiaisiais, dabar priversti būti izoliacijoj, aš sakyčiau, kad tai techninė-administracinė problema. (...) Bet yra galimybė, kad scenarijus nebus toks ir blogas“, – pažymėjo konservatorių vadovas.

Opozicinės Darbo partijos ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos susilaikys balsuodamos dėl centro dešiniųjų kandidatės į premjeres Ingridos Šimonytės kandidatūros, nors dalis socialdemokratų gali balsavime nedalyvauti. Antradienį iš Seimo žadantis pasitraukti Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad frakcija balsuos vieningai prieš I. Šimonytės kandidatūrą.

I. Šimonytės kandidatūrą į premjero pareigas siūlo centro dešinės koalicija, kurią sudaro konservatoriai, liberalai ir Laisvės partija. Jie Seime turi 73 mandatus iš 141. Visa vienuolikos narių valdančioji Liberalų sąjūdžio frakcija dėl kontakto su užsikrėtusiaisiais koronavirusu yra izoliacijoje. Nutarimas dėl pritarimo premjero kandidatūrai priimamas paprasta balsų dauguma atviru balsavimu. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 24 09:49
Spausdinti