Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


UŽSIENIO REIKALŲ MINISTERIJA
Dėl ambasadorių JAV, Briuselyje skyrimo vyksta „tyliosios derybos“
BNS
Fotobankas
G. Nausėda laukia G. Landsbergio kandidatų sąrašo.

Prezidentas Gitanas Nausėda laukia užsienio reikalų ministro siūlymų dėl ambasadorių skyrimo į svarbias pozicijas Jungtinėse Amerikos Valstijose, Europos Sąjungoje, sako prezidento vyriausioji patarėja užsienio politikai Asta Skaisgirytė.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tvirtina, kad „sąrašai yra pateikti, dabar vyksta dėl jų diskusijos“.

„Jei apskritai klausiate dėl ambasadorių, prezidentas laukia užsienio reikalų ministro siūlymų dėl galimų kandidatų“, – penktadienį po Prezidentūroje vykusio Užsienio politikos koordinacinės tarybos posėdžio sakė A. Skaisgirytė. Ji teigė, kad per šį susitikimą ambasadorių klausimas nebuvo aptartas, nes tai buvo strateginio lygio diskusija.

G. Landsbergis į klausimą, kada bus paskirti nauji ambasadoriai, atsakė, kad „tas procesas, kuris vyksta, vadinasi tyliosios derybos“. „Tai sąrašai yra pateikti, ir dabar vyksta dėl jų diskusijos, bet kol jos tyliosios, neatsitiktinai jų ir neviešiname, kai bus sutarta, tada bus vieša“, – sakė G. Landsbergis.

Ambasadorių šiuo metu neturi kelios Lietuvos diplomatinės atstovybės, taip pat baigiasi kai kurių ambasadorių kadencijos.

Ambasadorius Lietuvoje skiria prezidentas užsienio reikalų ministro siūlymu, Seimo Užsienio reikalų komiteto ir Vyriausybės pritarimu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 15 14:34
Spausdinti