Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


DALIA GRYBAUSKAITĖ
D. Grybauskaitė pakartojo, kad su didžiąja politika ji jau atsisveikino
BNS ir IQ
Fotobankas

Kadenciją baigusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė neplanuojanti grįžti į aktyvią politiką, dabartinę politinę kultūrą šalyje ji įvertino kaip pablogėjusią. 

„Manau, kad demokratinėje valstybėje dešimt metų tikrai užtenka. Tikrai aktyvioje politikoje nenoriu ir neplanuoju dalyvauti, bet valstybės gyvenime dalyvausiu. Aš čia gyvenu, niekur neišvažiavau. Aktyvioje vidaus politikoje tikrai norėčiau nedalyvauti“, – Vilniaus knygų mugėje šeštadienį kalbėjo D. Grybauskaitė. 

Politikos užkulisiuose buvo spėlionių, kad D. Grybauskaitė gali turėti ambicijų dalyvauti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose su savo vedamu judėjimu ar kita partija ir, galbūt, siekti premjero posto. 

Tai nebūtų naujovė Lietuvos politiniame gyvenime – kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Mykolas Brazauskas netrukus grįžo į politikos olimpą ir beveik penkerius metus užėmė premjero postą. 

D. Grybauskaitė Lietuvos prezidento poste dirbo dvi kadencijas 2009–2019 metais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 22 23:40
Spausdinti