Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


COVID-19 PANDEMIJA
Bus ieškoma galimybių grąžinti Jungtinėje Karalystėje strigusius lietuvius
BNS
Fotobankas
Kelionės lėktuvu.

Lietuva kartu su Latvija ir Estija bandys kooperuotis, kad būtų grąžinti Jungtinėje Karalystėje strigę gyventojai, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Tikrai tų sprendimų bus ieškoma, vakar kalbėjom su Baltijos šalių premjerais, yra ir lietuvių, ir latvių, ir estų, ambasada renka duomenis, kartu su Užsienio reikalų ir Susisiekimo ministerijomis bandys nustatyti skaičių žmonių, kurie dėl pagrįstų priežasčių yra įstrigę“, – antradienį Seime žurnalistams sakė premjerė.

Anot jos, bus siekiama padėti grįžti žmonėms, kurie Jungtinėje Karalystėje strigo dėl verslo reikalų ar kitų svarbių priežasčių, o ne norintiems grįžti šventėms.

„(Jei žmonės) tarkim, turėjo verslo reikalų ar panašių dalykų, kuriems reikia grįžti, o ne atvykti į svečius, bandysim kooperuotis su kolegomis Latvijoje ir Estijoje jei pavyks. Sprendimai gali būti įvairūs, gali būti repatriaciniai skydžiai“, –  kalbėjo I. Šimonytė.

„Būtų labai keista, jei būtų kitokia pozicija, nes nuo pat pradžių, kai buvo įvestos karantino priemonės, mes raginom į svečius, į Lietuvą nevažiuoti, nes epideminė situacija sudėtinga,  Jungtinėje Karalystėje atsirado papildomų situacijos apsunkinimų ir tikrai neatrodo, kad būtų labai gera mintis šventėms grįžti į Lietuvą. Tie žmonės, kurie įstrigo dėl dalykinių ryšių ir kitokių aplinkybių yra kita istorija, nei tie žmonės, kurie nori atvykti į Lietuvą pasisvečiuoti. Būtų gerai, kad jie atvyktų, kai padėtis bus saugesnė“, – kalbėjo premjerė.

Lietuvoje nuo pirmadienio 4 valandos ryto iki metų pabaigos Vyriausybės sprendimu įsigaliojo draudimas keleiviniais lėktuvais atvykti iš Jungtinės Karalystės dėl šioje šalyje plintančios koronaviruso atmainos. Krovininiai skrydžiai nestabdomi.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 22 11:15
Spausdinti