Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KORONAVIRUSAS
„AstraZeneca“: vakcinos veiksmingumas prieš PAR atmainos sukeltą ligą gali būti mažesnis
BNS

Britų ir švedų farmacijos milžinė „AstraZeneca“ pripažino, kad jos vakcina nuo koronaviruso, sukurta bendradarbiaujant su Oksfordo universitetu, suteikia tik ribotą apsaugą nuo Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) aptiktos atmainos sukeliamos lengvos COVID-19 formos.

Kaip pranešė „The Financial Times“, tai parodė PAR ir Didžiosios Britanijos mokslininkų atlikti tyrimai.

„I ir II fazės tyrimų pradiniai duomenys parodė ribotą veiksmingumą prieš lengvos formos ligą, pirmiausia prieš atmainą B. 1.351 iš PAR“, – leidiniui sakė „AstraZeneca“ atstovas.

„Oksfordo universitetas ir „AstraZeneca“ pradėjo vakcinos pritaikymo šiai atmainai procesą ir nedelsdami vykdys klinikinius veiksmus, kad vakcina būtų parengta ir galėtų būti išplatinta rudenį, jei to reikės“, – pridūrė jis.

„Tikrai manome, kad mūsų vakcina gali apsaugoti nuo sunkios ligos formos, nes neutralizuojantis antikūnų aktyvumas prilygsta kitų vakcinų nuo COVID-19, kurios pasirodė esančios veiksmingos prieš sunkesnes ligos formas, aktyvumui, ypač kai intervalas tarp dozių yra optimizuotas iki 8–12 savaičių“, – sakoma atstovo spaudai pareiškime.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 02 07 11:34
Spausdinti