Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


POLITIKO PORTRETAS
A. Zuokas, kuris vaikšto vienas
Ronaldas Galinis
Artūras Zuokas (Pauliaus Peleckio/Fotobankas nuotr.).

Atlikęs užkulisinį vaidmenį ne viename reikšmingame šalies politinio gyvenimo epizode, iki šiol Artūras Zuokas taip ir nerado būdų įtikinti, kad pats kaip politikas gali sukurti didesnę sėkmės istoriją, negu driekiasi Vilniaus ribos.

Po pralaimėjimo pastaruosiuose sostinės mero rinkimuose patikinęs, kad į šį postą grįžti neplanuoja, dabar Artūras Zuokas vėl aktyvus ir pastebimas – savo vloguose jis kalba iš miesto gatvių, aikščių ir turgaviečių, iš statomo baseino, gyvūnų prieglaudos ir kanalizacijos šulinio.

Visai neseniai jaunimo mėgtas kaip modernus, iškalbus ir energingas politikas, jaunųjų šių dienų socialinių tinklų garsenybių jis kandžiai pajuokiamas. Bet iš oponentų prieš kelerius metus gavęs simbolinį laidotuvių vainiką, A. Zuokas ramus, kad jo geriausių laikų pabaiga dar neatėjo.

Kaune gimęs A. Zuokas vaikystėje ir paauglystėje kartu su tėvais migravo po miestelius – kadangi tėvas dirbo statybose, šeima kurį laiką gyveno Panevėžiuke, vėliau Pasvalyje, Anykščiuose, galop įsikūrė Jonavoje. Kartu su naujomis mokyklomis ir kiemais kito draugų ratas. Pristatyti save kitiems, palikti įspūdį ir prisitaikyti – tai, kas jam puikiai sekėsi politinės karjeros starte – A. Zuokas turėjo progų mokytis anksti.

2018 10 09 16:00
Spausdinti