Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


DARBO PARTIJA
A. Guoga atsisako Seimo nario mandato, vietoj jo jau laukiamas A. Skardžius
BNS
Fotobankas

Seimo narys Antanas Guoga atsisako parlamentaro mandato. Tokį pareiškimą jis antradienį įteikė Vyriausiajai rinkimų komisijai, BNS patvirtino komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė.

„Po 16 val. buvo gautas Seimo nario A. Guogos pareiškimas dėl Seimo nario mandato atsisakymo. Seimo narys A. Guoga pareiškia atsistatydinantis iš Seimo nario pareigų, pareiškimą jis teikia tvirtai apsisprendęs ir laisva valia“, – BNS sakė L. Matjošaitytė.

Pasak VRK vadovės, A. Guoga prašo jo mandatą naikinti nuo sausio 14 dienos, prašo dėl to šaukti komisijos posėdį, per kurį yra pasirengęs perskaityti prašymą nutraukti jo įgaliojimus.

A. Guoga į Seimą išrinktas su opozicine Darbo partija.

Jis feisbuke pranešė, jog mandato atsisako nebematydamas galimybės įgyvendinti rinkiminių pažadų.

„Žmonės mane išrinko į Seimą su Darbo partijos sąrašu. Susilaukiau didžiausio žmonių pasitikėjimo. Jį labai gerbiu ir vertinu. Pasitraukiu pirmiausiai todėl, kad nenoriu šių žmonių vedžioti už nosies. Jaučiu prieš juos didelę atsakomybę, tačiau tuo pačiu matau, kad su Darbo partija neįmanoma užtikrinti tai, kas buvo kalbama žmonėms prieš rinkimus“, – rašo A. Guoga.

Jis taip pat užsiminė apie priešpriešą su partijos pirmininku Viktoru Uspaskichu.

„Darbo partijoje tikrai yra padorių, protingų ir energingų žmonių. Tačiau šiandien jie visi yra tapę vieno asmens įkaitais. Baimė ir prisitaikėliškumas neleidžia jiems išsivaduoti. Nenoriu būti tas žmogus, kuriam partijos pirmininkas, taryba, etikos komisijos skiria tiek daug dėmesio už tai, kad aš turiu kitą nuomonę, negu partijos pirmininkas“, – rašo A. Guoga.

Jis pabrėžė tikintis faktais ir kritikavo Darbo partijos lyderio pasisakymus apie skiepus ir gydantį vandenį.

Anksčiau antradienį A. Guoga taip pat ragino V. Uspaskichą atsiprašyti už įžeidžius pasisakymus seksualinių mažumų atžvilgiu arba pašalinti jį iš Darbo partijos.

Darbo partijos lyderis sekmadienį paskelbė tiesioginę vaizdo transliaciją feisbuke, kur niekinamai atsiliepė apie LGBT žmones, vadindamas juos „pedikais“ ir „iškrypėliais“. Dėl šių pasisakymų Europos Parlamento liberalų frakcijos vadovas pareikalavo Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho atsiprašyti ir perspėjo, kad europarlamentaras gali būti pašalintas iš šios politinės grupės.

V. Uspaskichas Lietuvoje neseniai sulaukė kritikos dėl klaidingų pareiškimų, neva mineralinis vanduo gali gydyti nuo koronaviruso. Tyrimą dėl šių pareiškimų atlieka Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

A. Guogai atsisakius mandato, į Seimą patektų pirmas po brūkšnio partijos sąraše likęs Artūras Skardžius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 01 12 18:16
Spausdinti