Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KARANTINAS
A. Bilotaitė: nors žmonių mobilumas sumažėjo, dėl karantino pokyčių spręsti dar anksti
BNS
Fotobankas
Patikra kelyje Vilnius-Nemenčinė.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad žmonių mobilumas sumažėjo, tačiau išvadas kol kas daryti anksti.

„Tikslesnės prognozės bus galimos sausio pradžioje, kai jau bus aiškiau dėl susirgimų skaičiaus tendencijų ir koreliacijos tarp susirgimų ir taikomų priemonių“, – po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) posėdžio pirmadienį žurnalistams sakė ministrė.

„Mobilumas žmonių yra ženkliai sumažėjęs, kas džiugina, kad priemonės, ribojimai veikia, žmonės lieka namuose. Priėmėme sprendimą palikti dabar esančią tvarką“, – pridūrė ji.

Anot ministrės, tokie sprendimai priimti, išklausius Sveikatos apsaugos ministerijos informaciją. Ji parodė, kad vertinti taikomų priemonių poveikį dar anksti, nes informacija nėra tiksli.

A. Bilotaitė taip pat akcentavo, kad Lietuvos situacija  – blogiausia Europoje, todėl sunku pasakyti, kas laukia ateityje.

„Kalbant apie ateitį, kaip bus toliau, manau, kad turėsime galimybę kitame VESK posėdyje įsivertinti situaciją, bus aiškesni skaičiai, aiškesnės tendencijos, mes iš jų galėsime daryti aiškesnes išvadas, kuriuo keliu mums reikėtų eiti – ar atlaisvinimų, ar griežtinimų“, – kalbėjo ministrė.

Lietuvoje antrasis karantinas įvestas lapkričio 7 dieną.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, Vyriausybė gruodžio viduryje iki sausio 3 dienos uždraudė judėjimą tarp savivaldybių be būtino reikalo.

Masiškai tikrinti vykstančius automobilius policija nutarė savaitgaliais ir švenčių dienomis. Ribojimai netaikomi krovininiam transportui.

Policija ragina keliaujančius gyventojus pateikti dokumentus, įrodančius teisę judėti. 

Žmonėms keliauti galima darbo tikslais, vykstant pas gydytoją ar į laidotuves. Automobiliu gali važiuoti ne daugiau dviejų asmenų arba drauge gyvenantys asmenys.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 28 13:31
Spausdinti