Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


JAV RINKIMAI
„Twitter“ pažymėjo 300 tūkst. „galimai klaidinančių“ žinučių apie rinkimus
BNS

Socialinis tinklas „Twitter“ ketvirtadienį pranešė per dvi savaites pažymėjęs 300 tūkst. žinučių, susijusių su JAV prezidento rinkimais, kaip „galimai klaidinančias“, o tai yra 0,2 proc. su balsavimu susijusių įrašų.

Bendrovė nurodė, kad tokie pranešimai buvo žymimi nuo spalio 27-osios iki lapkričio 11-osios – savaitė prieš ir savaitė po lapkričio 3 dieną vykusių JAV prezidento rinkimų, kuriuose demokratas Joe Bidenas nugalėjo dabartinį šalies vadovą Donaldą Trumpą.

Iš 300 tūkst. pažymėtų žinučių 456 buvo uždengtos perspėjimu, o vartotojai negalėjo jomis dalintis, atsakyti į jas arba jų pamėgti, sakė „Twitter“ teisinių ir politikos klausimų vadovė Vijaya Gadde.

Rinkimų periodu „Twitter“ vartotojams amerikiečiams buvo rodomos žinutės, „primenančios žmonėms, kad rinkimų rezultatai veikiausiai vėluos, o balsavimas paštu yra saugus ir teisėtas“, nurodė V. Gadde. Tokios žinutės buvo peržiūrėtos 389 mln. kartų, pridūrė ji.

Kone pusė po rinkimų paskelbtų D. Trumpo žinučių, kuriose jis skelbė pergalę ir rašė nepagrįstus pareiškimus apie rinkimų klastojimą, tviteryje buvo pažymėtos kaip „galimai klaidinančios“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 13 07:47
Spausdinti