Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KORONAVIRUSAS
Suomija paskelbė vienus griežčiausių sienų apribojimus Europoje
BNS
Pixabay
Europos žemėlapis.

Suomija išbraukė daugumą Europos Sąjungos šalių iš savo „žaliojo sąrašo“, tad tik žmonės iš kelių valstybių dabar galės įvažiuoti į šalį be apribojimų, trečiadienį paskelbė vyriausybė.

Griežtesnės taisyklės, kuriomis siekiama sustabdyti koronaviruso plitimą, reiškia, kad tik žmonės, atvykstantys iš Italijos, Vengrijos, Slovakijos, Estijos ir Lietuvos, bus įleidžiami į Suomiją neprašant įrodyti, kad jie turi pagrįstą priežastį keliauti, ir be būtinybės izoliuotis dvi savaites.

Pagal priemones, kurios įsigalios kitą pirmadienį, ir toliau laisvai leidžiama atvykti iš kai kurių ES nepriklausančių šalių, įskaitant Sakartvelą, Ruandą ir Pietų Korėją. „Suomijos sienų politika yra griežčiausia Europos Sąjungoje, nes mes norime išsaugoti palyginti gerą situaciją dėl viruso Suomijoje“, – spaudos konferencijoje sakė vidaus reikalų ministrė Maria Ohisalo.

Vyriausybė teigė, kad nuo birželio leidžiama atvykti asmenims iš šalių, kur pastarąsias dvi savaites 100 000 gyventojų tenka mažiau nei aštuoni nauji koronaviruso atvejai, nors ministrai dabar padarė išimtis šalims, kuriose tenka mažiau nei dešimt atvejų 100 000 gyventojų.

Nepaisant to, Suomijos nustatytos ribos yra žymiai griežtesnės nei kaimyninių Skandinavijos šalių, tokių kaip Norvegija, kuri leidžia atvykti žmonėms iš šalių, kuriose 100 000 žmonių tenka iki 20 COVID-19 naujų atvejų. Pačioje Suomijoje per pastarąsias dvi savaites 100 000 gyventojų tenka tik 5,3 naujo atvejo, nors šis skaičius auga.

M. Ohisalo taip pat paskelbė, kad Suomijos sausumos sienų su Švedija ir Norvegija apribojimai bus panaikinti, kad abipus gyvenantys gyventojai galėtų paprasčiau jas kirsti. Vyriausybės derybų metu ministrai taip pat aptarė draudimą vykdyti skrydžius iš Šiaurės Makedonijos sostinės Skopjės, kurie į Suomiją atnešė „ypač daug infekcijų“, spaudos konferencijoje sakė transporto ministras Timo Harakka. 

T. Harakka sakė, kad įstatymų leidybos kliūtys reiškia, kad pareigūnai, o ne ministrai turės priimti sprendimą sustabdyti konkrečių oro linijų skrydžius, tačiau jis teigė besitikintis, kad iki rugpjūčio 29 dienos skrydžiai iš minėto Balkanų miesto bus sustabdyti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 08 19 10:51
Spausdinti