Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARANTINO VĖZDAS
Sekti, tildyti, rakinti: kontroversiškiausi karantino pavyzdžiai visame pasaulyje
IQ
Pixabay

Demokratinių ir autoritarinių valstybių lyderiai visame pasaulyje koronaviruso epidemijos piko metu naudojosi proga sustiprinti savo galią. Tik masinių susibūrimų ir judėjimo draudimais jie neapsiribojo.

Filipinai

Ramiojo vandenyno salose įsikūrusi valstybė balandžio pradžioje pranešė apie pirmą atvejį, kai pareigūnams nepaklusęs ir dėvėti kaukę atsisakęs asmuo buvo nušautas. Pranešta, kad 65-erių vyras galėjo būti neblaivus, jį nuraminti norinčiam medicinos darbuotojui grasino dalgiu. Tokį leidimą prieš tai viešai suteikė Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte.

Jam, šalies konstituciją kadaise palyginusiam su „tualetinio popieriaus šiukšlėmis“, už grotų nuolat siunčiančiam režimo kritikus ir žurnalistus, nepaprastąją padėtį paskelbęs Filipinų parlamentas suteikė įgaliojimus, pagal kuriuos prezidento rankose atsidūrė ne tik 5,4 mlrd. JAV dolerių kovai su pandemija, bet ir privačios ligoninės, viešasis transportas. Kiek anksčiau įstatymų leidėjai atmetė pasiūlymus, kuriais norėta šalies vadovui į rankas atiduoti ir privatų verslą.

2020 06 02 05:40
Spausdinti