Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


BALTARUSIJA
S. Cichanouskaja sako esanti pasiruošusi būti nacionaline lydere rengiant naujus rinkimus
BNS

Kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja pirmadienį pareiškė esanti pasiruošusi tapti nacionaline lydere teisingų rinkimų organizavimo laikotarpiui.

„Aš pasirengusi prisiimti atsakomybę ir šiuo laikotarpiu veikti kaip nacionalinė lyderė, kad šalis nurimtų, grįžtų į įprastą ritmą, kad paleistume visus politinius kalinius ir kuo greičiau parengtume įstatyminę bazę ir sąlygas naujiems prezidento rinkimams organizuoti. Tikriems, sąžiningiems ir skaidriems rinkimams, kuriuos besąlygiškai priims pasaulio bendruomenė“, – pirmadienį vaizdo kreipimesi teigė S. Cichanouskaja.

Ji pažymėjo, kad neturėjo ir neturi jokių iliuzijų dėl savo politinės karjeros: „Nenorėjau būti politikė, bet likimas susiklostė taip, kad esu pasipriešinimo savivalei ir neteisybei priešakinėje linijoje. Likimas ir jūs, kurie manimi tikėjote, man suteikėte stiprybės.“

„Mes visi norime išeiti iš šio begalinio rato, kuriame atsidūrėme prieš 26 metus“, – kalbėjo S. Cichanouskaja.

Anot jos, per pastaruosius mėnesius „visam pasauliui tapo visiškai akivaizdu“, kad baltarusiai „sugeba susitvarkyti, priimti teisingus sprendimus ir sugeba pastovėti už save ir savo artimuosius“.

„Tačiau svarbiausia yra tai, kad mes tai suvokėme patys. Tai yra supratimas, kurio mums trūko daugelį metų“, – sakė ji.

„Šiandien baltarusiai demonstruoja didvyriškumo, solidarumo, padorumo stebuklus. (...) Kartais pasauliui parodome savo atsidavimą nesmurtinio pasipriešinimo idėjai ir tuo įrodome, kad tiesa nėra jėgos ir ginklų pusėje; tiesa yra dvasios stiprybės, sąžiningumo, padorumo ir drąsos pusėje“, – pridūrė S. Cichanouskaja.

Ji sakė besitikinti, kad šie signalai bus išgirsti, ir „mes sulauksime savo gretose šalininkų visame pasaulyje, kurie padės mums išgyventi šį sunkų laikotarpį“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 08 17 10:12
Spausdinti