Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


IZRAELIS
Pandemijos lūžis: Izraelis nuo kovo pradės atsiverti turizmui
BNS
Twenty20

Itin sparčiai savo gyventojus nuo COVID-19 skiepijantis Izraelis nuo kovo pradės pamažu atsiverti turizmui, ir tikėtina, kad jo sienos bus įprastai atviros nuo metų vidurio, pranešė Izraelio turizmo ministerija.

„Izraelis atnaujins tarptautinį turizmą nuo šių metų kovo mėnesio. Susitarimas dėl to jau pasiektas su Kipru, kitą savaitę tikimasi susitarti su Graikija, o atitinkamos derybos jau vyksta su Serbija, Seišelių salomis, Rumunija ir Sakartvelu“, – teigiama ministerijos pranešime.

Skelbiama, jog izraeliečiai, perėję abu skiepijimo etapus ir gavę vadinamąjį žaliąjį pasą, galės keliauti be karantinavimosi įpareigojimų ar testavimų dėl COVID-19 kirsdami valstybių sienas.

„Izraelis yra absoliutus pasaulio lyderis pagal skiepijimo nuo COVID-19 spartą. Nuo vasario 4-osios pirmąjį skiepą gavo apie 37 proc. šalies piliečių, o antrąjį – maždaug 21 procentas. Mes optimistiškai žvelgiame į ateitį ir tikimės savo valstybės sienas atverti nuo 2021-ųjų vidurio“, – pareiškė ministerijos atstovas.

Izraelis tebėra sustabdęs tarptautinį oro susisiekimą – leidžiami tik specialieji humanitariniai skrydžiai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 02 05 09:55
Spausdinti