Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


UKRAINA
M. Saakašvilis paskirtas Ukrainos Vykdomojo reformų komiteto vadovu
BNS

Sakartvelo eksprezidentas Michailas Saakašvilis ketvirtadienį buvo paskirtas vadovauti Ukrainos Vykdomajam reformų komitetui, kuris priklauso Nacionalinei reformų tarybai prie Ukrainos prezidento.

Atitinkamą įsaką pasirašė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, sakoma valstybės vadovo tinklalapyje paskelbtame pranešime.

M. Saakašvilio pavaduotoju tapo bendrovių „Internet Invest Group“, „Imena.ua“ bei „Mirohost“ vadovas Oleksandras Olšanskis.

Anksčiau M. Saakašviliui Kijeve žadėtas už reformas atsakingo vicepremjero postas, bet sulaukus protesto iš Tbilisio, šios idėjos buvo atsisakyta.

Nuo 2004 iki 2013 metų Sakartvelui vadovavęs M. Saakašvilis savo šalyje ieškomas dėl kaltinimų piktnaudžiavimu valdžia, bet jis pats juos neigia ir tvirtina, kad jie yra politiškai motyvuoti.

Kai jis paliko Sakartvelą, V. Zelenskio pirmtakas Petro Porošenka 2015 metais paskyrė M. Saakašvilį strateginės Odesos srities gubernatoriumi.

Tačiau eidamas šias pareigas M. Saakašvilis supykdė nemažai politikų, pradėjęs kritikuoti jų turtus ir patį Ukrainos lyderį dėl nesugebėjimo pažaboti korupciją.

Galiausiai jis susipyko su P. Porošenka, buvo apkaltintas Rusijos remiamo perversmo organizavimu ir išsiųstas iš šalies.

Pernai M. Saakašviliui buvo sugrąžinta Ukrainos pilietybė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 05 07 21:35
Spausdinti