Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


RINKIMINĖ KOVA
Lenkijos prezidentas pareiškė, kad „LGBT ideologija“ yra blogiau nei komunizmas
IQ
Scanpix
Andrzejus Duda.

Likus vos porai savaičių iki birželio gale numatytų šalies vadovo rinkimų, Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda šeštadienį pareiškė, kad „LGBT ideologija“ yra „labiau griaunanti“ nei komunizmas.

Tokią mintį valdančiosios partijos „Teisės ir teisingumo“ remiamas kandidatas, dabartinis šalies lyderis išsakė viename iš prezidento rinkimų kampanijos renginių, šeštadienį vykusių nedideliame Brzego mieste, pietvakarinėje Lenkijos dalyje. Jis sutiko su pozicija, kad LGBT visų pirma yra ideologija, o ne žmonės.

„Mano tėvų karta nekovojo keturiasdešimt metų tam, kad komunistinę ideologiją išstumtų iš mokyklų... tik tam, kad dabar mes susitaikytume su tuo, kad nauja, dar labiau griaunanti ideologija atvyktų“, – „Financial Times“ cituojamas A. Duda, LGBT teisių judėjimą apibūdinęs kaip „neobolševizmą“.

„Mes turime savo tradicijas. Mes turime savo kultūrą, kuri yra paremta 1050 metų istorija... Mes neleisime, kad [Lenkija] iš mūsų būtų atimta. Mes neleisime jokiai ideologijai, nei komunizmui, nei socializmui, nei jokiai kitai ją atimti iš mūsų, nes tai mūsų identitetas. Ir tegu niekas nesiima vesti mūsų vaikų neteisingu keliu, nes mes to neleisime“, – sakė Lenkijos prezidentas.

Tai A. Duda pareiškė likus dviems savaitėms iki pirmojo šalies prezidento rinkimų turo, kuris, prognozuojama, bus panašus į „varžybas taškas į tašką“ tarp dabartinio šalies prezidento ir opozicinės „Piliečių platformos“ kandidato, dabartinio Varšuvos sostinės mero Rafalo Trzaskowskio.

Lenkija nepripažįsta tos pačios lyties asmenų partnerystės, tačiau pastaraisiais metais itin katalikiškoje valstybėje visuomenės požiūris į LGBT bendruomenę keičiasi. Remiantis apklausų rezultatais, 56 proc. gyventojų palaiko civilinę partnerystę, 41 proc. – tos pačios lyties asmenų santuokas. 

2020 06 14 14:52
Spausdinti