Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


PANDEMIJA
Kinija nenusileidžia: nesutiks surengti tarptautinio tyrimo dėl COVID-19 kilmės iki pandemijos pabaigos
BNS
Pixabay

Kinija nelaikys prioritetu siūlymo pakviesti tarptautinius ekspertus tirti koronavirusinės infekcijos COVID-19 kilmės, kol pandemija nebus suvaldyta, trečiadienį Ženevoje pareiškė Pekino ambasadorius prie Jungtinių Tautų.

Šiuo metu Kinijos prioritetas – įveikti pandemiją, taip pat duoti atkirtį „absurdiškam ir juokingam“ koronaviruso išplitimo klausimo politizavimui, per internetinę spaudos konferenciją žurnalistams sakė ambasadorius Chen Xu.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) sakė laukianti Kinijos kvietimo dalyvauti šios šalies tyrimuose dėl viruso, apie kurį pirmą kartą buvo pranešta gruodžio mėnesį iš Uhano miesto, kilmės, siejamos su gyvūnais.

Paklaustas, kada PSO galėtų tikėtis kvietimo, Chen Xu atsakė: „Kol kas pagrindinis prioritetas – susitelkti į kovą su pandemija, kol pelnysime galutinę pergalę.“ „Mums reikia teisingo akcento ir mūsų išteklių paskirstymo“, – sakė jis ir nurodė, jog nėra taip, kad Kinija būtų „alergiška kokiems nors tyrimams ar vertinimams“, nes jie galėtų padėti pasauliui pasirengti būsimoms ekstremalioms visuomenės sveikatos situacijoms.

„Mums reikia skubėti gelbėti gyvybes, kiek tik galime“, – sakė ambasadorius. „Kad [būtų nuspręsta] pateikti tokį pakvietimą – ir kaip jis būtų pateiktas – šiuo metu turėtų būti nustatyti atitinkami prioritetai. Kita vertus, mums reikalinga tinkama atmosfera“, – pridūrė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 05 06 15:28
Spausdinti