Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


KORONAVIRUSO PANDEMIJA
Jungtinės Karalystės ekonomika antrąjį ketvirtį susitraukė 19,8 proc.
BNS

Jungtinės Karalystės (JK) ekonomika antrąjį ketvirtį susitraukė rekordinius 19,8 proc. dėl nuosmukio, kurį sukėlė dėl koronaviruso įvestos ribojančiosios priemonės, tačiau susitraukimas buvo ne toks didelis, kaip manyta anksčiau, parodė trečiadienį paskelbti oficialūs duomenys.

„Skaičiuojama, kad JK bendrasis vidaus produktas (BVP) 2020 metų balandžio–birželio mėnesiais sumenko 19,8 proc., palyginti su pradiniu 20,4 proc. nuosmukio įverčiu“, – sakoma Nacionalinės statistikos tarnybos (ONS) pranešime.

Įsisiautėjus COVID-19 pandemijai, po pirmąjį ketvirtį fiksuoto 2,5 proc. BVP susitraukimo antrąjį ketvirtį Didžioji Britanija oficialiai nugrimzdo į recesiją.

Recesija yra reiškinys, kai ekonomika susitraukia du ketvirčius iš eilės.

„Akivaizdu, kad JK išgyvena didžiausią kada nors recesiją“, – padarė išvadą ONS ir pažymėjo, kad koronaviruso pandemija antrąjį ketvirtį sukėlė rekordinį ekonominio aktyvumo sumažėjimą visame pasaulyje.

Didžiojoje Britanijoje COVID-19 lėmė daugiau nei 42 000 žmonių mirtį – tai yra didžiausias mirčių skaičius tarp Europos šalių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 30 12:07
Spausdinti