Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


PANDEMIJA
Jungtinė Karalystė pagal koronaviruso aukų skaičių – trečia pasaulyje
BNS
Scanpix
Didžioji Britanija.

Jungtinėje Karalystėje mirčių nuo koronaviruso infekcijos COVID-19 skaičius trečiadienį išaugo iki 26 097, ir pagal letalinių atvejų skaičių šalis šiuo metu yra antra Europoje ir trečia pasaulyje. 

Nauji skaičiai pateikti vyriausybei pirmą kartą įtraukus į duomenis ne ligoninėse mirusius asmenis, įkaitant žmones, mirusius globos įstaigose.   

Tą pačią dieną buvo paskelbta netikėta žinia, kad 55 metų vyriausybės vadovas Borisas Johnsonas, vos pirmadienį sugrįžęs į darbą po laimėtos nelengvos kovos su COVID-19, vėl tapo tėvu. Dauningo gatvei pranešus, kad premjero 32 metų partnerė Carrie Symonds keliais mėnesiais anksčiau laiko pagimdė sveiką berniuką, B. Johnsoną užgriuvo šalies ir užsienio politikų sveikinimų lavina.   

Visgi pastaruoju metu retai girdimas geras naujienas apkartino žinia, kad bendras šalyje nuo COVID-19 mirusių žmonių skaičius padidėjo 4 419 atvejų. Apie tai pranešta premjerui jaučiant vis didesnį spaudimą sušvelninti jau mėnesį šalyje galiojantį karantiną.   

Iki šiol Jungtinė Karalystė skelbė tik apie tuos mirties atvejus, kai aukoms koronaviruso infekcija būdavo nustatoma ligoninėse. Tai kėlė susirūpinimą, kad realus COVID-19 aukų skaičius šalyje gali būti gerokai didesnis.   

Antradienį Nacionalinės statistikos biuras pranešė, kad Anglijoje ir Velse per savaitę iki balandžio 17-osios užregistruotų mirties atvejų skaičius yra maždaug dvigubai didesnis už penkerių metų vidurkį ir didžiausias per vieną savaitę mirusių žmonių skaičius nuo 1993 metų.   

Užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas trečiadienį pranešė, kad į bendrą nuo protrūkio pradžios kovo pradžioje mirusių žmonių skaičių įtraukti ne tik pastarąją parą nuo COVID-19 mirę asmenys, bet dar 3 811 anksčiau į duomenis neįtrauktų atvejų.  „Šie duomenys nerodo staigaus naujų mirties atvejų skaičiaus šuolio“, – sakė jis žurnalistams. 

Iki trečiadienio 13 val. Grinvičo (16 val. Lietuvos) laiku iš oficialių šaltinių naujienų agentūros AFP surinkti duomenys rodo, Jungtinė Karalystė pagal COVID-19 aukų skaičių aplenkė Prancūziją bei Ispaniją ir šiuo metu užima antrą vietą Europoje po Italijos, kur nuo šios ligos mirė 27 359 žmonės. Pagal mirčių skaičių pasaulyje pirmauja JAV, kur COVID-19 jau pareikalavo mažiausiai 60 853 gyvybių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 30 09:31
Spausdinti