Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


GEOPOLITIKA
JAV suinteresuota Baltarusijos nepriklausomybe ir į Vakarus prievarta neragina
BNS
Scanpix

 JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo šeštadienį pareiškė, kad Vašingtonas yra pasirengęs palaikyti Baltarusijos suverenitetą ir nepriklausomybę.

„Ketiname ir toliau dirbti, kad Baltarusija būtų suvereni ir nepriklausoma. Aš suprantu, kad to ir norite“, – šeštadienį Minske per susitikimą su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka sakė M. Pompeo.

Pasak jo, Vašingtonas nesiekia versti Minsko rinktis tarp Vakarų ir Rusijos.

„Palaikote ilgalaikius [santykius] su Rusija, tačiau mes nekalbame apie pasirinkimą tarp mūsų ir jų“, – pažymėjo JAV diplomatijos vadovas.

Sekretorius taip pat pareiškė, kad Vašingtonas sveikina Baltarusijos pastangas kovojant su terorizmu.

„Vertiname jūsų pastangas šia linkme ir tikimės, kad galime toliau plėtoti mūsų santykius šiuo atžvilgiu“, – pabrėžė jis.

M. Pompeo yra aukščiausio rango JAV pareigūnas, apsilankęs Baltarusijoje nuo šio šimtmečio pradžios. Jo pirmtakas Jamesas Bakeris (Džeimsas Beikeris) viešėjo Baltarusijoje 1991 metais, o dar po trejų metų į Minską su vienos dienos vizitu buvo atskridęs JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 01 12:39
Spausdinti