Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
J. Bidenas lenkia D. Trumpą esminėje Pensilvanijos valstijoje, bet rinkimų nugalėtoju nepasiskelbė
BNS
Scanpix
Joe Bidenas.

Demokratų kandidatas Joe Bidenas vėlai penktadienį pareiškė, kad jau ruošiasi perimti JAV prezidento pareigas, bet nepasiskelbė esąs šią savaitę įvykusių rinkimų, kuriuose varžėsi su dabartiniu šalies vadovu Donaldu Trumpu nugalėtoju.

„Noriu, kad žmonės žinotų – mes nedelsiame imtis darbo“, – J. Bidenas pasakė kreipdamasis į tautą.

Buvęs viceprezidentas pažymėjo, kad jis kartu su savo kampanijos partnere Kamala Harris šią savaitę surengė pasitarimų dėl koronaviruso pandemijos ir ekonomikos, Jungtinėms Valstijoms fiksuojant rekordinį sergamumą COVID-19.

J. Bidenas atkreipė dėmesį, kad dėl pandemijos mirė jau beveik 240 tūkst. amerikiečių, ir sakė norįs, kad aukų šeimos žinotų nesančios paliktos likimo valiai.

„Noriu, kad kiekvienas, kiekvienas žinotų, jog nuo pat pirmosios dienos įgyvendinsime savo planą, kaip suvaldyti virusą“, – 77 metų J. Bidenas sakė kreipdamasis iš Vilmingtono miesto Delavere, kur jis gyvena.

Kandidatas taip pat kreipėsi į milijonus darbo vis dar neturinčių amerikiečių, kuriems sunkiai pavyksta susimokėti būsto nuomą arba nusipirkti maisto.

„Neturime daugiau laiko, kad galėtume jį švaistyti partijų rietenoms“, – pabrėžė jis ir pasisakė už vienybė.

„Mums laikas susivienyti kaip tautai, kad išgytume“, – kalbėjo J. Bidenas.

J. Bideno galimybės laimėti prezidento rinkimus penktadienį atrodė didėjančios, jam įgijus persvarą skaičiuojant balsus tokiose svarbiose valstijose kaip Džordžija ir Pensilvaniją. Vis dėlto dar nė vienas iš kandidatų nėra užsitikrinęs pergalei reikalingų 270 Rinkikų kolegijos narių balsų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 07 08:04
Spausdinti